26 Mart 2015 17:12

Bakırköy Belediyesi taşeron işçilerinin grevi sürüyor

Bakırköy Belediyesi’nde Byuaş işçilerinin 21 Mart Cumartesi günü başlattığı grev 6. günü geride bıraktı.

Paylaş

Bakırköy Belediyesi’nde Byuaş işçilerinin 21 Mart Cumartesi günü başlattığı grev 6. günü geride bıraktı. Taşeron işçilerin, toplu iş sözleşmesinin imzalanması ve işten atılan işçilerin geri alınması talebiyle başlattıkları grev 6. gününde de ilk günkü coşku ve kararlılıkla devam ediyor. Bakırköy Özgürlük Meydanı’na kurulan grev çadırı ziyaretçi akınına uğruyor. Meydandan geçen vatandaşların uğramadan geçemediği grev çadırı hemen her partiden milletvekili aday adaylarının, Sivil Toplum Kuruluşlarının, sendikaların ve siyasilerin ziyaretleri ile dolup taşıyor.

Başta Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Bakırköy meclis üyeleri olmak üzere, Avcılar Belediyesi taşeron işçileri, Sultangazi-Gaziosmanpaşa Belediyesi işçileri, Tek-gıda İş Sendikası yetkilileri, Uid-der üyeleri, Gıda İş Sendikası İstanbul Bölge Temsilcisi, Mücadele Birliği, sanatçı Pınar Aydınlar ve Mehmet Ekici, Çamlık Park Forumu, Emek Partisi üyeleri şimdiye kadar gelen ziyaretçiler arasında yer aldılar.

Grevin 6. gününde Bakırköy Belediyesi Tüm-Bel Sen İş Yeri Temsilciliği de bir ziyaret gerçekleştirdi. Tüm-Bel Sen 1. No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, sendika yönetimi, iş yeri temsilcileri ve üye memurların katılımıyla geçekleşen ziyarete grevdeki işçiler “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganıyla karşıladılar.
Akşam saatlerinde Sağlık Emekçileri Sendikası da grev çadırına bir ziyaret gerçekleştirdi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Yemen'e müdahale kabul edilemez

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın makam aracına tüküren gence 7 bin 600 TL para cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...