26 Mart 2015 14:38

Sendika değiştiren 3 kadın emekçiye sürgün

Paylaş

Bundan bir ay önce bir grup emekçi Körfez Belediyesi çalışanı, yaşadıkları sorunlar üzerine KESK’e Tüm Bel-Sen’e üye oldu. Bunun ardından üç kadın emekçi, sürgün edilerek toplam 10 metrekarelik bir odada çalışmaya zorlandı.

Bilgisayar, telefon, kağıt, kalem gibi gereçlerin vbulunmadığı, öğlen yemeğinin verilmediği, kadın ve erkekler için tek tuvaletin kullanıldığıbir ortamda çalışmaya zorlanan kadın emekçiler, sendikaları Tüm Bel-Sen aracılığı ile yaşadıkları sıkıntıyı kamuoyuna duyurdu.

Birgen Yetişir, Nesrin Bilen ve Rabia Özbey adlı üç kadın emekçi, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın emriyle sürgün edildiklerini ifade ettiler. Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş da şu açıklamayı yaptı: “Kendi eşimizi, kızımızı, kız kardeşimizi asla çalıştırmayacağımız bir ortama 3 kadını tıkıp bezdirmenin izahı olmaz. Bu ülkede Başbakandan Cumhurbaşkanına, iktidar ve yürütmede bulunan herkesin kadın ve kadın hakları adına mangalda kül bırakmadığı bir ortamda  hele Özgecan’ı kaybettiğimizin ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzün akabinde gördüğümüz bu durum ülkemizde kadın gerçeğinin bırakın sokağı, kamuda ne halde olduğunun en net göstergesidir.” Konunun yasal takipçisi olacaklarını belirten Karakuş, sürgün edilen emekçilerin işlerine iade edilmesini istedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş ile görüştü

SONRAKİ HABER

Mamaklılar Gökçek'in kapısına dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...