25 Mart 2015 11:34

Beyoğlu Kent Savunması Mecliste

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel Beyoğlu Kent Savunması üyeleriyle Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Beyoğlu Kent Savunması üyeleriyle Mecliste basın toplantısı düzenledi.

CHP Milletvekili Melda Onur, Borçlar Kanunu'nda son yapılan değişiklikle Beyoğlu halkının yerinden edilmek istendiğini belirtti. İstiklal Caddesi'nin özünden koparılarak Beyoğlu kültürünün yok edilmek istediğini söyleyen Onur, "Çakma İstanbul, plastik kent yapılmasına karşı direnenlerin yanındayız" dedi.

HDP Milletvekili Levent Tüzel ise, Beyoğlu'nun tarihine, kültürüne sahip çıkmayı kendine görev edinmiş Beyoğlu Kent Savunması inisiyatifinin yanında olduklarını söyleyerek bu yasa maddesinin değiştirilmesi için mecliste çalışma yapacağını söyledi.

BEYOĞLU YIKIMLA KARŞI KARŞIYA

Beyoğlu Kent Savunması üyeleri adına konuşan Av. Eren Can, Afet Yasası kentsel dönüşüm kapsamında tarihi Emek Sinemasından, tiyatrolara, hanlardan butiklere, bir bütün olarak Beyoğlunun yıkımla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Beyoğlu esnafı adına konuşan İlya Avramoğlu ise 1920 yılından beri kelebek korse dükkanın 3. kuşak işleticisi olduğunu, yatalak babası annesi dahil 9 kişinin nafakasını bu dükkandan sağladığını ancak Temmuz ayında yürürlüğe giren Borçlar Kanunu sebebiyle büyük mağduriyetle karşı karşıya kaldığını söyledi. Bir dönemin alışveriş kültürünün, tarihinin yok edilmek istendiğini  belirten Avramoğlu, mal sahibine ayrıcalık getiren Borçlar Kanunu'nun 347. maddesindeki değişikliğin iptal edilmesini istedi.

'YÖNETİM KRİZİ VAR, İRİN PATLAMIŞTIR'

Öte yandan Bülent Arınç ve Melik Gökçek arasında çıkan tartışmaya atfen sorulan bir soruyu yanıtlayan HDP Milletvekili Levent Tüzel, "Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında hem izlenecek siyasi hat hem yönetimde kimin söz sahibi olacağı çelişkisi su yüzüne çıktı. Büyü bozuldu vazo kırıldı, irin boşaldı" ifadelerini kullandı.

Tüzel, Arınç'ın öne sürdüğü iddiaların üzerine gidilmesi için seçimin beklenemeyeceğini vurguladı. Arınç'ın "mahkemede kimin zarar göreceği belli olmaz" sözünü tehdit gibi kullanmaktan öteye geçerek iddialarını açıklaması gerektiğini dile getiren Tüzel, "Halkın, sandıkta bunun hesabını sorması lazım, kendinden çalan bu hırsız takımıyla hesaplaşmalı. AKP'nin yüzü Kürt sorunu üzerinden ayrışma gibi görünse de nerelere varmıştır. Bu süreç devam edecektir, kolay kolay kapanmaz. Bu ülkemizi, geleceğimizi ilgilendirmelidir." diye konuştu.

PANDORANIN KUTUSU AÇILDI

"Ayakkabı kutuları açıldı. Paralel dediler, bugün pandoranın kutusu açıldı. Bütün pislikler saçıldı." diyen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise "Bu iş aile arasında falan değil. Bu ülke ne onların çiftlikleri ne de Ankara bu evin salonu. Biri bakan, biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı. Bu, ülke meselesidir. Arınç'ı acil olarak 8 Haziran'ı beklemeden 100 şeyi her gün bir iki açıklamaya davet ediyorum. Çünkü 8 Haziran'ı beklemek Gökçek'in suçuna ortak olmaktır. Arınç ortak olmuş şimdiye kadar, bundan sonra yetti artık diyorsa açıklamaya başlamalıdır, bugünden itibaren; 8 Haziran'da hep birlikte yargılanmak istemiyorsa. Bu iç kavga değil ülke meselesidir. Hepimizi etkiler, derinden sarsar." dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yemen Devlet Başkanı Mansur Hadi ülkeyi terk etti

SONRAKİ HABER

‘Fotoğraf makinemi kıran polisleri cezalandırın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...