25 Mart 2015 09:18

Emekçiler AKP’ye minnet duymuş!

Türk İş Genel Merkezini ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, 1 Mayıs'ın bayram olmasının ardından emekçilerin AKP'ye minnet duyduğunu savundu. "Çalışma hayatı en çağdaş standartlara ulaşacak" gibi vaatlerde bulunan Davutoğlu, emekçilerin lehine hiçbir somut projeden bahsetmezken, kıdem tazminatına ilişkin de yeni bir düzenlemenin olmadığını söyledi.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk-İş ziyaretinin ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun salı günü gerçekleştirdiği grup toplantısında açıkladığı "Emeklilere maaş ikramiyesi" taahhütnamesine tepki gösteren Davutoğlu, "90 yılların başında iki anahtar vereceğiz diyorlardı. İnsanlar çalışacak yer bulamadı. Yazar kasalar kırıldı. Kendisini şimdiden miras yemeye hazır hissediyor. CHP'nin bu politikası 25 milyarlık açık demektir" dedi. 

İŞÇİ HAKLARINA YÖNELİK BÜYÜK ADIMLAR ATILMIŞ!

İşçi haklarına yönelik büyük adımlar attıklarını iddia eden Davutoğlu, "1 Mayıs'ın emekçilere sembolik olarak bayram olması ve attığımız adımlar emekçiler tarafından minnetle karşılandı. Emek dünyasına hiçbir zaman yabancı olmadık" dedi. 

12 yıllık AKP iktidarı döneminde on binlerce işçinin yaşamını mal olan iş güvenliği konusunda da çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Davutoğlu, yen iş güvenlik yasasının yakın zamanda Meclis'ten geçeceğini belirtti. 

'KARAYOLLARI İŞÇİLERİ 6 BİN 300 İŞÇİ KADROYA ALINACAK'

Yargıtay'ın verdiği karara göre, asıl işi yaptıkları kesinleşmesine karşın kadroları verilmeyen, Yol-İş Sendikası üyesi taşeron karayolları işçileri ile mutabakata varıldığını öne süren Davutoğlu, 6 bin 300 işçinin kadroya alınacağını ve hukuki tazmin haklarının sağlanacağını belirtti. Davutoğlu, karayolları işçilerinin sorunlarının kalıcı bir şekilde çözüleceğini belirtti ancak, varılan mutabakatın ayrıntılarının kamuoyu ile daha sonra açıklanacağını belirtti. 

'KIDEM TAZMİNATI İÇİN YEN BİR DÜZENLEME YOK'

Konuşmasının büyük bir bölümünde, "çalışma hayatı en çağdaş standartlara ulaşacak", "Tüm kesimlerin sorunlarını eşitlik, adalet içinde çözeceğiz", "Emekçinin karşısında durmadık" gibi vaatlerle sürdüren Davutoğlu, tüm bu vaatlere ilişkin somut bir projeden bahsetmedi. Davutoğlu, Türkiye'deki emekçilerin büyük bir bölümünün çözülemeyen sorunu olan kıdem tazminatı için ise, "Herhangi yeni bir düzenlememiz yok" dedi. 

‘BU TARTIŞMA BENCE KAPANMIŞTIR’

AKP içinde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşanan tartışmaların kamuoyuna yansıması olan Arınç-Gökçek kavgasına ilişkin de konuşan Davutoğlu, bu tür tartışmaların sona ermesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek arasındaki tartışmanın hatırlatılması üzerine Davutoğlu, “Her iki tarafın da delillendirilmemiş konuların bizim de irademiz dışında  kamuoyuyla spekülatif şekilde paylaşılmasına karşıyım. Çok sağlam bir siyasi geleneğe, kültüre ve içeride son derece demokratik ve çağdaş anlamada  her türlü eleştiriye açık bir parti yapısına  sahip olmamız dolayısıyla bütün bu konuların öncelikle parti zemininde gündeme getirilmesi lazım. Herkes benim bu konudaki denetim biçimimi biliyor. Gerekirse saatlerce detaylara kadar dinlerim. Ancak bir tek konuda tahammül gösteremeyiz. O da üzerinde tartışılmamış bir konunun  kamuoyu nezdinde paylaşılması. Herkes kendi görevini yapmalıdır. Bunlar ilkesel konulardır ve bu ilkesel konuları partide egemen kılmaya kararlıyım. Bu konuda kimsenin ayrıcalığı yok. Kimse var olan mekanizmaları baypas ederek kendi şahsi görüşleri üzerinden partimizin tartışılmasına, yıpratılmasına sebep teşkil edecek bir hareket tarzı içinde olamaz. Gökçek ve Arınç’a bu ilkeler etrafında gerekenleri söyledim. Bu tartışma bence kapanmıştır. Bundan sonra ortaya çıkabilecek başka tartışmalar için de parti disiplin kuralları işletiriz. Partimizin yıpratılmasına ilişkin davranışlara müsamaha göstermeyeceğiz" diye konuştu.

MADENCİ KASKI VERDİLER

Öte yandan, Soma'da meydana gelen facianın, temel sorumlusu AKP Hükümeti’ne Türk-İş'in faciada yaşamını yitiren 301 madencinin anısına madenci kaskı vermesi ise dikkat çekti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlığın üstün kamu yararına Danıştay 'dur'dedi

SONRAKİ HABER

‘Kaçeroğlu’nun failleri cezalandırılsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...