25 Mart 2015 07:59

CHP’li Nazlıaka: Yolsuzluk Gökçek’in fıtratında var

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki kavgaya ilişkin, “Gökçek’i kulaklarından yakaladım ama o kulakları kopartmak Bülent Arınç’a nasip oldu” dedi.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki kavgaya ilişkin, “Gökçek’i kulaklarından yakaladım ama o kulakları kopartmak Bülent Arınç’a nasip oldu” dedi.

‘KİRLİ ÇAMAŞIRLARI TEK TEK ORTAYA DÖKMEYE BAŞLAMIŞLARDIR’

Nazlıaka, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Arınç ile Gökçek arasındaki kavgaya değindi. Nazlıaka, Gökçek’i Ankara’yı “derebeylikle” yönettiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın uygulamalarıyla ilgili 100’ü aşkın soru önergesi verdiğini, pek azının yanıtlanabildiğini ifade eden Nazlıaka, “O zaman önergelerime cevap vermeyenler, o zaman susanlar bugün kendi istikballeri için kirli çamaşırları tek tek ortaya dökmeye başlamışlardır” dedi.

‘ANKARA’NIN TAŞINI TOPRAĞINI SATTIĞINI İFADE ETTİM’

Nazlıaka şöyle devam etti; “Gökçek'in Ankara'nın taşını toprağını sattığını, kendi cebini doldurduğunu, kişisel hırsları uğruna 105 yıllık Ankaragücü'nü batırdığını, mahkeme kararlarına rağmen Ankara’nın sokaklarını otoparka dönüştürdüğünü, Kızılırmak suyunu şebeke suyu olarak kullandığını Ankaralılardan  uzun süre sakladığını ifade ettim.  Yani onunla ilgili dile getirilecek yüz değil bir milyon yüz konu bulunmakta. Yolsuzluk Gökçek’in fıtratında var.”

‘BÜLENT ARINÇ BUGÜN KONUŞTUĞU İÇİN KENDİNİ KURTARAMAZ’

Arınç’ın açıklamalarına işaret eden Nazlıaka, “Bugüne kadar Gökçek’in suçlarını örtenler, saklayanlar, pazarlık konusu yapanlar bugün birden bire eteklerindeki taşları dökmeye başlamışlardır. Gökçek'in suçlarının bugüne kadar üstünü örtenler de aslında bu suçların da birer ortağıdır. Bülent Arınç bugün konuştuğu için kendini kurtaramaz. Bugüne kadar neden sustuğunu açıklamak zorundadır” dedi.  

Melih Gökçek yargılanırken Arınç’ın da yargılanması gerektiğini vurgulayan Nazlıaka,  “Türk Ceza Kanunu’nun 278. Maddesine göre ‘suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişi, 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ Ama TCK’nın 279. Maddesine göre suçu ‘Bildirmeyen kamu görevlisiyse ve bunu göreviyle bağlantılı olarak öğrenmişse bu kez 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası’na çarptırılır” dedi.

‘BELEDİYEYE AİT SATILAN ARSALAR HANGİLERİDİR?’

Nazlıaka, “Ankara’da Melih Gökçek’in Belediye Başkanlığı döneminde belediyeye ait satılan arsalar hangileridir? Bu arsalar hangi usulle ve hangi bedelle kimlere satılmıştır? Bu arsaların satış ve piyasa değerleri nedir? Arada fark varsa yaratılan kamu zararıyla ilgili soruşturma açılacak mıdır? Ankara Büyükşehir Belediyesine ait arsalar seçim yatırımı olarak, Melih Gökçek tarafından düşük fiyatlarla belli gruplara mı satılmıştır? Sayın Başbakan Yardımcısının beyanı ihbar olarak kabul edilecek midir? Ankara’da Melih Gökçek döneminde satılan arsalarla ilgili soruşturma başlatılacak mıdır?” sorularını yöneltti.

Roma atasözünde “kurt kulaklarından yakalanır” denildiğini ifade eden Nazlıaka, “Gökçek’i kulaklarından yakaladım ama o kulakları kopartmak Bülent Arınç’a nasip oldu” dedi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Muğla Cezaevi'nde tacizci gitti, gardiyana da soruşturma açıldı

SONRAKİ HABER

Ankara’nın kısa ve belgesel filmleri açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...