25 Mart 2015 06:15

Ayvalıtaş davasında dışarıda TOMA, içeride güvenlik saldırısı

Gezi Parkı direnişi sırasında, 1 Mayıs Mahallesi TEM otoyolunda hızla gelen iki aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümü ile ilgili açılan davanın duruşması öncesinde baba Ali Ayvalıtaş, güvenlik görevlileri ile yaşanan gerginlik sırasında fenalaştı.

Paylaş

Gezi Parkı direnişi sırasında, 1 Mayıs Mahallesi TEM otoyolunda hızla gelen iki aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümü ile ilgili açılan davanın Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'nde görülecek 6'ncı duruşması öncesinde, Ayvalıtaş ailesi ve güvenlik görevlileri arasında gerginlik çıktı. Duruşmanın yapılacağı salona girmek isteyen Ayvalıtaş ailesi ve yakınları, salonda bulunan güvenlik görevlileri tarafından "duruşmanın başlamadığı" gerekçesiyle engellendi. İçeri alınmayan Ayvalıtaş ailesi ve güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbede sırasında Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş fenalaştı. 

Öte yandan duruşmayı izlemek için adliye önünde bekleyen bir gruba da polis tazyikli su ve biber gazı ile saldırdı. Yaşanan saldırının ardından mahkeme salonunun bulunduğu kat polis tarafından ablukaya alınırken, adliye bahçesi de çok sayıda polis tarafından çembere alındı. 

DURUŞMAYI TERK ETTİLER

Anadolu Adalet Sarayı koridorunda çıkan arbedede fenalaşarak yere düşen baba Ali Ayvalıtaş daha sonra duruşma salonuna girdi. Ali Ayvalıtaş'ın kalp ameliyatı geçirdiğini ve koridorda darp edilmesi nedeniyle duruşma salonunda güçlükle durduğunu ifade eden avukatlar, duruşmanın ertelenmesini istedi. Mahkeme başkanı ise baba Ayvalıtaş'a hasta ise ambulans çağırabileceği ve rahatsızlığı acil ise duruşma salonunu terk edebileceğini belirtti. Ayvalıtaş avukatlarından Ömer Kavili ve Ayla Öztabak, Ali Ayvalıtaş ile birlikte bu şekilde duruşmanın görülemeyeceğini ifade ederek duruşmayı terk etti.

BABA AYVALITAŞ “BENİ DÖVDÜLER" DİYEREK AĞLADI

Duruşmayı terk eden Ali Ayvalıtaş, adliyeye gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Sedye ile adliyeden çıkarılan Ayvalıtaş ağlayarak, “Beni dövdüler" diye bağırdı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe'de denizden kadın cesedi çıktı

SONRAKİ HABER

Penguen çizerlerine 'Erdoğan'a hakaret' ten 14 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...