01 Ağustos 2011 03:01

‘Sosyal hizmet sadakaya dönüştürülüyor’

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, hükümetin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun (SHÇEK) ortadan kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi. Erdolu, artık sosyal hizmetlerin AKP eliyle yürütülmek istendiğini belirterek, “AKP bu hizmetleri, yardım, lütuf ve sadaka

‘Sosyal hizmet sadakaya dönüştürülüyor’
Paylaş

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, hükümetin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun (SHÇEK) ortadan kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi. Erdolu, artık sosyal hizmetlerin AKP eliyle yürütülmek istendiğini belirterek, “AKP bu hizmetleri, yardım, lütuf ve sadaka anlayışı ile yürütecektir” dedi.  
SES, kuruluşunun 15. yılı nedeniyle dün Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı ile düzenledi. Sendikanın kuruluşundan bu yana yaşamını yitiren üye ve yöneticilerini anarak söze başlayan SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, sendikalarına dönük baskıların sürdüğünü ve hala çok sayıda üyelerinin tutuklu olduğunu hatırlattı.

AKP’nin Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlık alanında yıkıma neden olduğunu belirten Erdolu, aile hekimliği ile sağlık hakkının bir pazar haline getirildiğini, taşeronlaştırmanın yaygınlaştığını, sosyal hizmetlerin ise tasfiye edildiğini belirtti.

Erdolu, SHÇEK’in taşra teşkilatının İl Özel İdareleri’ne bağlanmasına da tepki gösterdi. Hükümetin sosyal hizmetleri adım adım tasfiye ederek, sosyal hizmeti sadaka ve lütufa dönüştürdüğünü belirten Erdolu, bakıma muhtaç, kadın, çocuk ve yaşlıların “devlet koruması” adı altında vakıf ve cemaatlerin kucağına atılmak istendiğini vurguladı. Erdolu, sosyal hizmetlerin siyasi iradenin keyfine terk edildiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mevsimlik tarım işçilerine susuzluk işkencesi

SONRAKİ HABER

5 lira için karısının kolunu kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...