24 Mart 2015 19:24

Tatvan’da tabutlu TFF eylemi

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki sivil toplum kuruluşları (STK), siyasi parti temsilcileri, Tatvan Gençlerbirliği Spor taraftarları, dün açıkladığı kararla olaylı Cizre maçı için Tatvan Gençlerbirliği Spor’u hükmen yenik sayan Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) tepki amacıyla tabutlu eylem gerçekleştirdi.

Paylaş

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki kitle örgütleri, siyasi parti temsilcileri, Tatvan Gençlerbirliği Spor taraftarları, dün açıkladığı kararla olaylı Cizre maçı için Tatvan Gençlerbirliği Spor’u hükmen yenik sayan Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) tepki amacıyla tabutlu eylem gerçekleştirdi.

Bölgesel Amatör Ligi kapsamında ligin 19. haftasında Cizre’de oynanması gereken ancak çıkan olaylar sebebiyle oynanamayan Cizre - Tatvan GB ile ilgili kararını dün açıklayan TFF, maça çıkmadığı gerekçesiyle Tatvan GB’nin hükmen yenik sayılmasına, mevcut puanından 3 puan silinmesine ve 3 futbolcusuna da çeşitli cezalar verilmesine karar vermişti. 

Ligin başından beri 3. Lige çıkma yolunda yoluna emin adımlarla devam eden ve son Cizre maçında çıkan olaylar nedeniyle maça çıkamadıklarını, ayrıca çıkan olaylarda 6 sporcularının hastanelik olduğunu öne süren Tatvan GB ise Cizre Spor’un hükmen yenik sayılmasını beklerken TFF’nin karşı yönde karar açıklamasıyla şok yaşadı. 

Kararın açıklanmasının ardından ilçe halkı ve taraftarlar sokağa dökülerek çeşitli gösterilerle kararı ve TFF’yi protesto ederken, bu gün ise ilçedeki tüm STK’lar, siyasi partiler ve Tatvan Gençlerbirliği Spor taraftarları, karara tepki amacıyla sıra dışı bir protestoya imza attı. 

Son 3 yıldır son maçlarda Tatvan GB’nin, TFF’nin verdiği yanlış kararlar sebebiyle 3. Lige çıkmadığını dün açıklanan son Cizre maçı kararıyla da bardağın taştığını öne süren yüzlerce kişi, ilçe merkezinde bir araya geldi. Taraftarlar, üzerini siyah kefenle kapattıkları ve üzerinde TFF, yazılı tabutu omuzlarda taşıyarak TFF’nin kararına tepki gösterdi. 

Omuzlarında üzerinde TFF’li tabutla uzun süre yürüyüş yapan kitle, Tatvan Yaşam AVM önünde bir araya gelerek burada önlerine koydukları TFF tabutu ile basın açıklaması yaptı.

Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, “Bugün burada Tatvan Gençlerbirliği sevdalıları ve taraftarları olarak Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kulübümüzün aleyhine verilen adaletsiz karara karşı net tavrımızı koymak için buradayız.” dedi.

TFF’nin kararına sert şekilde tepki gösteren Başkan Aksoy, “Daha önce takımımız Cizrespor deplasmanında üç kez karşılaşmaya çıkarak Cizrespor karşısında iki kez galip gelmiş ve bir karşılaşmada da beraberlikten dönmüştür. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından takımımızın sahaya çıkmadığı ile ilgili ileri sürmüş olduğu gerekçe kesinlikle doğru değildir. Takımımız gittiği bütün Cizrespor deplasmanlarında sahaya çıkmıştır. Ancak; geçen hafta Cizrespor deplasmanına giden takımımız daha sahaya ulaşmadan Cizrespor taraftarları ve yöneticileri tarafından birçok kez taciz edilmiş ve sahaya geç alınmasına rağmen takımımız ısınmadan karşılaşmaya çıkma kararı almıştır. Nitekim, soyunma odasından sahaya çıkmaya çalışan takımımıza soyunma odası koridorlarında darp edilmiştir. Bundan dolayı futbolcularımızın bir kısmı soyunma odasından çıkamamıştır. Bir kısmı da sahada linç girişimine maruz kalmış ve 6 futbolcumuz yaralanmıştır. Bu şunu gösteriyor ki; hakem ve gözlemci heyeti tehdit altında yanlış hareket emiştir. Birçok video kaydında ve fotoğrafta Cizre taraftarlarının saldırıları ve tacizleri açıkça görünmektedir. Tepkimiz Cizre halkına karşı değil, Cizrespor yönetimi ve Türkiye Futbol Federasyonuna karşıdır. Tepkimiz Cizre halkına değil hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşıdır.” şeklinde konuştu. 

Çıkan olaylarla ilgili açık delillerin mevcut olmasına karşın TFF’nin bunları görmezden gelerek aksi yönde bir karar verdiğini öne süren Fettah Aksoy, "TFF, tüm delillere rağmen Cizrespor yönetimi tarafından yapılan zulmü görmezden geldiler ve Cizrespor lehine karar aldılar. Ne hazindir ki Tatvan Gençlerbirliği üç sezon boyunca hep son karşılaşmalarda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından haksız uygulamalara tabi tutularak şampiyonluğunun önü kapatılmak isteniyor. Bu şunu gösteriyor ki; takımımızın aleyhine alınan kararlar tamamen yanlı ve karanlık ellerin müdahalesi ile alınmış kararlardır. Sivil toplum kuruluşlarımız ve taraftarlarımız ile beraber TFF tarafından alınan bu kararın bir an önce tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Arkasında durup sonuna kadar savunacağız. Tatvan'ımız ve takımımızın haksızlığa uğrayarak darp ve taciz edilmesine karşın verilen karar ve cezalar kabul edilemez. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonunu amatör futbol disiplin kurulunu şiddetle kınıyoruz. İtirazımızın ve olayların tahkim kurulu tarafından objektif ve adil bir şekilde incelenmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından toplanan grup, sloganlar atıp TFF’yi protesto etti. Ardından ise yanlarında getirdikleri TFF tabutunu omuzlarına alarak ilçe merkezinde dolaştırdı. (CİHAN)

    

ÖNCEKİ HABER

BJK TV Emre’nin Biliç'e sözlerini yayınladı: Anam avradım olsun İstanbul burası

SONRAKİ HABER

Davutoğlu, Başbakanlık Konutu'nda Gökçek'le görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...