01 Ağustos 2011 02:58

31 yıldır kayıp, resmi kayıtlarda yaşıyor üstelik vatandaşlıktan çıkarıldı!

12 Eylül darbesinin ilk günlerinde henüz 19 yaşındayken askerler tarafından gözaltına alınan ve tüm girişimlere rağmen kendisinden haber alınamayan Hüseyin Morsümbül için kaybedilişinin üzerinden 31 yıl geçtikten sonra hukuki girişim başlatıldı.Av. Eren Keskin’in İçişleri Bakanlığı’na Morsü

31 yıldır kayıp, resmi kayıtlarda yaşıyor üstelik vatandaşlıktan çıkarıldı!
Paylaş
Çağdaş Kaplan

12 Eylül darbesinin ilk günlerinde henüz 19 yaşındayken askerler tarafından gözaltına alınan ve tüm girişimlere rağmen kendisinden haber alınamayan Hüseyin Morsümbül için kaybedilişinin üzerinden 31 yıl geçtikten sonra hukuki girişim başlatıldı.

Av. Eren Keskin’in İçişleri Bakanlığı’na Morsümbül’ün kaybedilişine ilişkin yaptığı başvurunun ardından, kendisinden yıllardır haber alınamayan Morsümbül’ün nüfus kayıtlarına göre “yaşıyor” görüldüğü ve 2003 yılında askerlik yapmadığı gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkarıldığı bilgisine ulaşıldı. Morsümbül’ün annesi Fatma Morsümbül, “Bu nasıl bir vicdandır. Benim oğlumu kaybettiler, daha ne askerliği yapması gerekiyor” diye soruyor.

Morsümbül’ün annesi Fatma Morsümbül, dosyanın açılması sonrası ortaya çıkan gerçekler karşısında şaşkın ve öfke dolu. Anne Morsümbül, ortaya çıkan bilgilere ilişkin şunları söylüyor: “Askerliğe başvurmak için Diyarbakır’a gitti. Fotoğraf çektirecekti, muayene olacaktı. Ardından 12 Eylül oldu parası olmadığı için mahsur kaldı. Geldikten birkaç gün sonra gözaltına aldılar. Nasıl gitsin askere? Benim oğlum 19 yaşındaydı, gerçek doğum tarihi 18 yaşındaydı. Bir gözü kördü diğeri ise diken battığı için az görüyordu. Benim oğlumu o yaşta o halde gözaltına aldılar, kaybettiler, katlettiler.” (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tezgahlara bakıp geri dönüyorlar

SONRAKİ HABER

Mevsimlik tarım işçilerine susuzluk işkencesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...