24 Mart 2015 17:55

Müdürden öğrencilere: 'Makyaj yapar, kıvırırsanız sonunuz Özgecan olur'

Kız öğrencileri spor salonunda toplayarak 'Makyaj yaparsanız, kıvırırsanız, erkeklere sarılırsanız sonunuz Özgecan gibi olur' diyen okul müdürü soruşturmalık oldu. Müdür, cımbızlandığını iddia ettiği sözlerini aynı gerici diliyle savundu

Paylaş

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki 75. Yıl Ortaokulu’nda okul müdürü Metin Demirbağ, kız öğrencileri okulun spor salonuna toplayarak bir konuşma gerçekleştirdi. Demirbağ’ın konuşmasında “Makyaj yapar kıvırtırsanız, yanınızdaki erkeklere sarılırsanız sonunuz Özgecan gibi olur” dediği iddia edildi.

Sendika.org'un haberine göre sarf ettiği sözlerin ardından kaymakamlık tarafından hakkında soruşturma başlatılan Demirbağ kendisini savundu. Bahsi geçen cümleleri kurduğunu doğrulayan ancak kendisinin zor duruma düşürülmek istendiğini belirten Demirbağ, İlerihaber muhabirine “Dünya görüşünüz nedir? Ahiret inancınız nedir?” diye sordu.

MAKYAJ, İLİŞKİ, GİYİNİŞ, SAPIKLIK GEREKÇESİ! 

Yaptığı konuşmanın içinden cımbızla cümlelerin alındığını ve sansasyon yaratılmak istendiğini öne süren müdür, konuşmasının başına sonuna bakılmamasından dert yandı. Ne var ki müdür, açıklamalarının devamında aynı gerici, kadın düşmanı tavrını sürdürdü.

Özgecan Aslan’ın adını konuşmasında geçirip geçirmediği sorusunu da yanıtlayan müdür Demirbağ şöyle konuştu:

"Ben bu kelimeyi kullanmadım. Şunu dedim: Çocuklar bakın yaşınıza uygun olmayan makyajlar yapıp geliyorsunuz. Dışarıdaki arkadaş ilişkilerini okula taşıyorsunuz. Giyiniş tarzınız giysileriniz okula uygun değil. Böyle disiplinsiz hareketler yaparsanız, sizin bu iyi niyetli davranışlarınızı bu samimi birbirinizle diyaloglarınızı yanlış anlayacak, daha yeni gündemimizde yeni yaşadığımız bir olayı biliyorsunuz. Sapık ruhlular gencecik kızımıza zarar verdi. Yine böyle olaylar mı yaşansın dedim."

‘SİZ GÖZ SÜZMEZSENİZ ERKEKLER GELMEZ' 

Bir kız öğrencisini erkek arkadaşıyla görmesinden duyduğu rahatsızlığı da anlatan müdür Demirbağ, öğrencisine “E be kızım, sen oraya gitmeseydin, o erkekle diyaloga geçmeseydin, bu diyaloglarınızı okulun dışında halletseydiniz o gelir miydi? Gelmezdi” dediğini, öğrencisinin ses etmemesi üzerine de “Siz göz süzmezseniz, erkeklerle iletişime geçmezseniz sizin sevgiliniz gelmez” dediğini aktardı.

Demirbağ, hakkında açılan soruşturmada verdiği savunmayla ve “Allah’ın izniyle” bu konunun üstesinden geleceğini de sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

27 Mart’ta 3 ilde elektrik kesintisi

SONRAKİ HABER

Köpek, sahipleri yüzünden kansere yakalanarak öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...