24 Mart 2015 17:49

Mersin 'de yasadışı dinleme davası görüldü

Mersin'de aralarında eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya'nın da bulunduğu yasadışı dinleme iddiası ile 16'sı meslekten men edilmiş 25 polisin yargılandığı dava Mersin 2'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Paylaş

Mersin 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmada aralarında eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya'nın da bulunduğu tutuksuz yargılanan 25 sanıktan polisten 24'ü hazır bulundu. İzleyici ve basın mensuplarının alınmadığı duruşmada kimlik tespitinin ardından sanıkların ifade vermeye başladı. 

Duruşmada eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya'nın da aralarında olduğu 9 sanığın ifadesi alındı. Suçlamaları kabul etmeyen Kaya, savunmasında, yapılan istihbarat çalışmalarının hâkim kararıyla gerçekleştiğini ve herhangi bir usulsüzlüğün söz konusu olmadığını iddia etti. Sanık polislerden Ali Yıldırım ise ayrıntılı savunma hazırlamak üzere ek süre istedi. Diğer 8 sanık da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların ifadelerinin alınmasına karar vererek, duruşmayı yarına erteledi.

İddianamede sanıklar hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek", "iftira", "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlamalarından 3 ila 10 yıl hapis cezası isteniyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Siirt'teki Êzidiler talepleri için yürüdü

SONRAKİ HABER

27 Mart’ta 3 ilde elektrik kesintisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...