24 Mart 2015 13:09

'KCK Ana Dava'da 12 Kürt siyasetçinin adli kontrol uygulaması kaldırıldı

“KCK Ana Davası” kapsamında içerisinde Gazeteci Tayip Temel'in de bulunduğu 12 Kürt siyasetçinin adli kontrol uygulaması kaldırıldı.

Paylaş

“KCK Ana Davası” kapsamında içerisinde Gazeteci Tayip Temel'in de bulunduğu 12 Kürt siyasetçinin adli kontrol uygulaması kaldırıldı. 

Diyarbakır'da "KCK" adı altında gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında HDP milletvekilleri ve DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'nin de bulunduğu 175 Kürt siyasetçi hakkında açılan davanın duruşmasına Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma kapsamında bugün içerisinde gazeteci Tayyip Temel'in de bulunduğu 3 Kürt siyasetçinin delil ikamesi yapıldı. Yapılan delil ikamelerinin ardından söz alan dava avukatlarından Cihan Aydın, Kürt siyasetçiler üzerinde bulunan adli kontrol uygulaması ve yurt dışı yasağının kaldırılmasını, dosya kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 14 Kürt siyasetçi için de yakalama kararının kaldırılmasını talep etti. 

Ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, Kürt siyasetçilerden Ahmet Erden, Ahmet İlan, Tayip Temel, Ramazan Ödemiş, Mehmet Aksünger, Resul Arkaplan, Abdullah Bozkoyun, Burhan Karakoç, Mehmet Güzel, Mehmet Nesip Güzel, Ramazan Morkoç ve Tuncay Ok için var olan adli kontrol uygulamasının kaldırılması yönünde karar verdi. 

Duruşma mahkeme heyeti tarafından 13 Temmuz 2015 tarihine ertelendi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'17 Aralık'tan kalan tek davada sanıkları sevindiren kararlar

SONRAKİ HABER

Mimar Sinan Üniversitesi'nde Newroz kutlamasına ırkçı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...