24 Mart 2015 12:59

‘Batsın bu gazeteler’ diyen tazminatlar

Cumhuriyet, BirGün ve gazetemiz Evrensel’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi ile sermaye çevreleri ağır tazminat talepleriyle dava açıyorlar.

Paylaş

Cumhuriyet, BirGün ve gazetemiz Evrensel’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi ile sermaye çevreleri ağır tazminat talepleriyle dava açıyorlar. Orantısız tazminat davalarından biri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı ve Aydınlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı’nın şikayetiyle Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Çiğdem Toker hakkında açıldı.

‘NEPOTIZM’ HABERİ İÇİN 1 MİLYON TL’LİK DAVA

Bianet’ten Erol Önderoğlu’nun haberine göre Çiğdem Toker’in 29 Eylül 2014 tarihli ve  “Nepotizmi Affetmem mi dediniz?” başlıklı yazısı, Vatan Caddesi üzerinde bulunan, afet toplanma alanı ilan edildiği halde birkaç yıl önce Kavurmacı’nın da ortağı olduğu Metal Yapı Konut AŞ adlı şirkete satıldığını belirttiği arazinin imara açılmasına dair endişelerini paylaşıyordu. Tazminat davası 16 Nisan’da İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek.

BİRGÜN’E 350 BİN TL’LİK DAVA

Yüksek miktarda tazminatın talep edildiği bir davayı da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi BirGün gazetesine açtı. Gazetenin 17 Aralık 2014 sayısında yer verilen “Yiyiciler Örgütü” manşetinde kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle Emine Erdoğan, N. Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Esra Albayrak ve Berat Albayrak gazete yetkililerinden 50’şer bin TL, Cumhurbaşkanı Erdoğan da 100 bin TL talep ediyor. Talep edilen toplam tazminat 350 bin TL’yi buluyor.

GAZETEMİZE 50 BİN TL’LİK ÜLKER DAVASI

Ülker Grubu da, direnişteki Ülker işçilerine ilişkin haberlerimiz nedeniyle gazetemiz hakkında 50 bin TL’lik tazminat dava açtı. Davaya delil olarak, gazetede işçilerin direnişiyle ilgili çıkan tüm haberleri gösteren Ülker, marka değerine zarar verildiğini öne sürdü. Ülker’in dava dilekçesine koyduğu deliller arasında Ülker ve direnişle alakası olmayan haberler de var. 24 Aralık  2014’te gazetemizde yer alan “Danone işçisi şimdiden kazandı” başlıklı haber, Maltepe Üniversitesi Hastanesinde direnişte olan işçilere bir grup gencin yaptığı ziyaretin haberi, 24 Kasım 2014’te yayımlanan “Direniş birleşti” başlıklı Eskişehir’de işten atılan ICF işçilerinin düzenlediği şenliğin haberi de şikayet dilekçesinde yer aldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eşi ve oğlunu öldürmekle yargılanan başhekime tahliye

SONRAKİ HABER

'17 Aralık'tan kalan tek davada sanıkları sevindiren kararlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...