23 Mart 2015 17:20

Kadın öğrencilerden KYK protestosu

Harran Üniversitesi’nde okuyan kadın öğrenciler, yurtta maruz kaldıkları uygulamaları oturma eylemiyle protesto etti.

Paylaş

Harran Üniversitesi'nde okuyan ve Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kalan kadın öğrenciler, yurt yetkililerinin keyfi uygulamaları ile yemekhane sorunlarını oturma eylemiyle protesto etti.

Yenişehir KYK önünde bir araya gelen çok sayıda öğrenci, “Müşteri değil, öğrenciyiz” , “KYK özel işletmelerin sömürüsü değildir”, “Devletin imkanları lütuf değildir” ve “Öğrenciyiz sığıntı değiliz” dövizlerini taşıdı. “Öğrenci uyuma haklarına sahip çık” ve “Sığınmacı değil öğrenciyiz sloganlarını atan öğrenciler adına Arjîn Öncel açıklama yaptı. 

‘SAĞLIK VE TEMİZLİK PROBLEM' 

16 kişilik her dairenin sadece 1 çamaşır makinesinin bulunduğunu söyleyen Öncel, 260 kişilik yurtta sadece 8 çamaşır makinesinin olduğunu kaydetti.

Olması gereken uygulamaların kendilerine bir lütuf olarak sunulduğunu vurgulayan Öncel, “Çamaşırlarımızı istediğimiz saatte ve istediğimiz derecede yıkayamıyoruz. Biz üniversiteliyiz, ilköğretim öğrencisi değil. Bize bunları dayatamazsınız. Bu tür uygulamalar sağlık ve temizlik problemleri yaşamımıza da neden oluyor” dedi.

Yemekhane fişlerinde de buna benzer sorunlar olduğunu dile getiren Öncel, şöyle devam etti: “Aldığımız yemek fişini o gün tüketmek zorunluluğu var. Aksi taktirde ertesi gün faydalanamıyoruz. Yurtta kantin yok. Çoğu zaman yemekleri yenilmeyecek türden ve kantin olmadığı için genelde aç kalıyoruz. Yemek fişleri erkek yurtlarında isteğe göre kullanılıyor. KYK yurt müdürü erkeklerin daha çok yemek tüketmesine bağlıyor. Son derece çelişkili ve tutarsız cevapları bizim yöneticilere karşı bütün güvenimizi bitirdi.” 

'KADIN ÖĞRENCİLER TACİZE UĞRUYOR'

Yemek fiyatlarının piyasa fiyatından 2 kat fazla olduğunu ifade eden Öncel, aynı sorunları Karaköprü’deki KYK yurdunda kalan kadın öğrencilerinde yaşadığını kaydetti. Öncel, “Şehir merkezinde bulunan yurdumuz Karaköprü’ye taşınmak isteniyor. Karköprü’de ki yurtta mağduriyetler devam ederken, bizi de oraya göndermekle tehdit ediyorlar. Şehrin ıssız yerinde bulunan Karaköprü yurdunda bulunan arkadaşlarımız çoğu kez tacize uğruyor” diye belirtti. Karaköprü’deki yurda gitmek istemediklerini vurgulayan Öncel, şöyle devam etti: “Dünden beridir yemekhaneyi boykot ediyoruz. Yurt müdiresi dün öğrencilerin boykotunu kırmak için ‘boykotunuza son vermeseniz sizi Karaköprü’deki yurda gönderirim’ sözleri ile baskı yaptı.” 

Öncel, bu tür uygulamaların devam etmesi durumunda boykot eylemlerini sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Eruh'ta bulduğu cismin patlaması sonucu bir çocuk yaralandı

SONRAKİ HABER

Roboskililer açtıkları koridorla katırların geçişini sağladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...