23 Mart 2015 12:08

Newroz kutlamalarında ülkücü provokasyon

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri, baharın gelişini müjdeleyen Newroz'u kutlamak için Sosyal Tesislere giden yolda buluşarak ateş yakıp, halay çekti.Bu sırada zılgıtlarla halaylar çeken öğrencilere karşı ülkücü bir grup Umut Kafe önünde toplanarak sloganlar atmaya başladı.

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri, baharın gelişini müjdeleyen Newroz'u kutlamak için Sosyal Tesislere giden yolda buluşarak ateş yakıp, halay çekti.

Günlerdir ülkenin bir çok yerinde kutlanan Newroz, KOÜ'de de kutlandı. Devrimci, demokrat ve yurtsever öğrenciler tarafından düzenlenen kutlamalarda sık sık, "Yaşasın Newroz" ve "Newroz piroz be" sloganları atılarak yakılan ateşin üstünden atandı.

ÜLKÜCÜ GRUP PROVOKASYON PEŞİNDE!

Bu sırada zılgıtlarla halaylar çeken öğrencilere karşı ülkücü bir grup Umut Kafe önünde toplanarak sloganlar atmaya başladı. Güvenlik birimleri ve çevik kuvvetin okul içerisinde bekleyişe geçmesi, devrimci, demokrat ve yurtsever öğrenciler tarafından tepkiyle karşılanırken, kutlanan Newroza karşı toplanan ülkücü grubun dağılmasını istedi.

‘GEÇEN HAFTA ONLARDA KUTLAMA YAPTI’

Devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencilerin attığı her slogana ırkçı sloganlarıyla karşılık veren ülkücü grup, Türk bayrağı açarak bekleyişini sürdürdü. Polisin devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencilerin kutlamalarını sonlandırmasını istemesi üzerine tepkilerini dile getiren öğrenciler, geçen hafta aynı yerde Newroz kutlamasının yapıldığını, hiç bir gerilimin yaşanmadığını, şimdi ortalığı germeye çalışanların ülkücü grup olduğunu ifade ettiler.

Bir süre daha halaylar çekmeye devam eden öğrenciler, iki buçuk saat süren kutlamalarının ardından okuldan toplu çıkış yaptı. Umut Kafe önünden geçerken ülkücü grubun istiklal marşını okuduğu gözlemlenirken, polis iki grubun arasına tampon kurdu.

 

ÖNCEKİ HABER

Müslim: Özgürlük savaşımız sürüyor

SONRAKİ HABER

Bildirici'den, Berkan'a 'Özür dile' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...