23 Mart 2015 12:06

Müslim: Özgürlük savaşımız sürüyor

Dünyanın birçok şehrinde olduğu gibi Londra’da da Newroz kutlamaları binlerin katılımı ile gerçekleşti. Dün Kuzey Londra’da Finsbury Park’da yapılan kutlamaya PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim de katılarak bir konuşma yaptı.

Paylaş

Dünyanın birçok şehrinde olduğu gibi Londra’da da Newroz kutlamaları binlerin katılımı ile gerçekleşti. Dün Kuzey Londra’da Finsbury Park’da yapılan kutlamaya PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim de katılarak bir konuşma yaptı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Kuzey Londra’da Finsbury Park’a akın eden 10 binden fazla Kürt ve diğer uluslardan emekçiler, gün boyu sloganlarla Kobanê direnişini selamlarken, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a da özgürlük talebinde bulundu.

‘BU AHLAKSIZLARI TERBİYE EDECEĞİZ’

Birçok milletvekili, belediye başkanı, kurum yöneticisi ve Eric Scurfield’in annesi Vasiliki Scurfield’in de konuşma yaptığı kutlamada Salih Müslim de bir konuşma yaparak özgürlük hedefleri için kararlı savaşımlarına devam edeceklerini belirtti.

Konuşmasına, geçtiğimiz ay Kobanê’de çatışmada hayatını kaybeden İngiliz vatandaşı Eric Scurfield’i anarak başlayan Müslim, dünyanın birçok yerinden gelip IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitirenleri tek tek isimlerini sayarak andı. “Newroz bir kez daha bizi birleştirdi” diyen Müslim, “Çoluk çocuk, kadın erkek siperlerde durmaya devam ediyoruz ve canileri söküp atmadan evimizde bize rahat uyumak nasip olmayacak. Bu ahlaksızları terbiye edeceğiz. Bunları terbiye etmeden halklarımıza rahat vermeyecekler” dedi.

‘KİMSE ‘BENDEN UZAKTIR’ DEMESİN’

Üç yıl önce Avrupa'da pek çok merkeze gidip, olup bitenleri anlattıklarını, fakat buna doğru yanıtı ve desteği alamadıklarını söyleyen Müslim, “Kimse ‘benden uzaktır’ demesin. Belçika’da, Fransa’da, İngiltere’de de ortaya çıkıp, insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyorlar. Batılılardan defalarca destek istedik. Bize destek verselerdi böyle olmazdı” dedi.

SCURFİELD KÜRTLERE SAHİP ÇIKILMASINI İSTEDİ

Kobanê’de Kürtlerin yanında savaşırken hayatını kaybeden Eric Scurfield’in annesi Vasiliki Scurfield de bir konuşma yaparak, Kürtlerin yaşadığı zulmün son bulmasını istedi. Kürt halkının bölgedeki demokrasiyi geliştirmek için, barış için savaştığını söyleyen anne Scurfield, başta İngiliz hükümetine olmak üzere, batılılara seslenerek Kürtlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Oğlu ile gurur duyduğunu ve evlat acısının ne kadar zor olduğunu bildiğini söyleyen Scurfield, başka insanların ölmemesi için Kürtlerin mücadelesine destek çağrısı yaptı. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KCK: Hasekê katliamının hesabı misliyle sorulacak

SONRAKİ HABER

Newroz kutlamalarında ülkücü provokasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...