23 Mart 2015 10:28

KP seçimlere kendi adaylarıyla girecek

Birleşik Haziran Hareketi'nin de bileşeni olan Komünist Parti (KP) 7 Haziran seçimlerine kendi adaylarıyla gireceğini açıkladı.

Paylaş

Komünist Parti (KP) 7 Haziran seçimlerine kendi adaylarıyla gireceğini açıkladı.

Merkez Komite imzalı açıklamayla kararını duyuran KP, "Türkiye'de yalnızca komünistlerin söyleyebileceği sözler birikti" dedi. 7 Haziran 2015 seçimlerinin iddia edildiği gibi büyük bir önem taşımadığını söyleyen KP açıklamasında "AKP'nin yeni Türkiye adını verdiği dinci gerici, insanlık düşmanı rejim çoktan yolun sonuna geldi. Bu düzenin varlığını neye borçlu olduğunun anlatılması gerekiyor" denilerek Ortada şu veya bu biçimde daha iyi bir Meclis bileşimiyle düzeltilebilecek, farklı yaklaşımlarla geliştirilebilecek, projelerle iyileştirilebilecek bir şey kalmadı... Halkı durmaksızın sahte umutlarla aldatanların doldurduğu siyaset sahnesinde eksiği duyulan bu tablonun bütününü, kurulu düzeni bütün kurumlarıyla karşısına alan bir devrimci çizgidir. Komünist Parti bu boşluğu dolduracaktır" ifadeleri kullanıldı.

KP, seçimin iddia edildiği gibi özer bir önem taşımadığını, AKP'yi Gezi direnişinde süpürecekken hükümete payanda olan meclisin yeniden yapılandırılacağını belirtti.

"Türkiye kolay çözümler ülkesi değildir" denilen açıklamada "Oyun bugünkü güç dengelerinde çözeceği tek bir sorun bulunmuyor. Birilerinin de çıkıp halk kitlelerini seçime değil, örgütlenmeye çağırması gerekiyor. Komünist Parti seçimlere emekçi halkın, aydınların, gençlerin, kadınların örgütlenmesi için giriyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklama, "Hırsızı, katili, yobazı baş tacı eden bu düzen yıkılacaktır, bundan kimsenin kuşkusu olmasın" sözleriyle bitirildi.

BHH, 'DAYANIŞMA' DEMİŞTİ

KP'nin de bileşeni olduğu Birleşik Haziran Hareketi seçim tavrını,  "Altını çizdiğimiz toplumsal talepleri inandırıcı biçimde sahiplenen güçlerle seçim sürecinde dayanışma" olarak açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BES: Eurocontrol gelirlerinden hakkımızı istiyoruz

SONRAKİ HABER

Köylülerin kum-çakıl ocağı tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa