22 Mart 2015 18:57

IŞİD ABD’li askerler için ölüm emri verdi

IŞİD’e ait bir internet sitesi, 100 ABD’li askerin kişisel bilgilerini ve fotoğraflarını yayınlayarak, militanlarına askerleri öldürme emri verdi. ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD’in 100 askere yönelik tehdidiyle ilgili olarak inceleme başlattığını açıkladı.

Paylaş

IŞİD’e ait bir internet sitesi, 100 ABD’li askerin kişisel bilgilerini ve fotoğraflarını yayınlayarak, militanlarına askerleri öldürme emri verdi. ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD’in 100 askere yönelik tehdidiyle ilgili olarak inceleme başlattığını açıkladı.

Reuters’a konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, “Bilgilerin doğruluğunu teyit edemem ancak meseleyi inceliyoruz. Çalışanlarımıza her zaman gerekli güvenlik tedbirlerini almalarını ve uygulamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

New York Times’ın haberine göre, bilgiler ABD Hükümeti’ne ait sunuculardan çalınmış görünmüyor. Gazeteye konuşan bir Pentagon yetkilisi de yayınlanan bilgilerin çoğunun kamu kayıtlarında, ev adresi arama sitelerinde ve sosyal medyada bulunabileceğini söyledi.

Mesajda askerlerin isimleri, hangi bölümde çalıştıkları, fotoğrafları ve adreslerinin yanı sıra bazılarının rütbeleri de veriliyor. Bir güvenlik yetkilisi BBC’ye yaptığı açıklamada, listede adı geçen askerleri bilgilendirdiklerini söyledi.

KOMUTANLIK HACLENMİŞTİ

13 Ocak akşamında ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’na ait Twitter ve YouTube hesapları hacklenmiş, Twitter’da atılan mesajlarda ordu mensuplarına ait olduğu izlenimini veren iletişim bilgilerinin bulunduğu bazı ekran görüntüleri paylaşılmıştı.

Kendilerine “İslam Devleti (IŞİD) Hack’leme Birimi” adını veren grup, söz konusu askerlerin IŞİD’i hedef alan operasyonlara katıldığını öne sürdü.

“ABD askerleri, geliyoruz, arkanızı kollayın” denilen mesajlarda, IŞİD’e bağlı olduğunu söyleyen “İslam Devleti (IŞİD) Hack’leme Birimi” isimli grup, kişisel bilgilere de ulaşıltıklarını belirterek ölüm tehditlerinde bulunmuştu.
 Olayın fark edilmesinin ardından hacklenen hesaplar askıya alınmıştı. Pentagon sözcüsü Steven Warren, “Olay rahatsız edici ancak hepsi bu. Saldırı operasyonlarımızı hiçbir şekilde risk altına sokmuyor” demişti.

‘SON ADIMI ATIN ÇAĞRISI’

Örgüt ABD’de yaşayan destekçilere “son adımı atıp” listede adı geçen askerlerin “icabına bakmaları”çağrısını yaptı. .Amerikan donanmasının sözcüsü de BBC’ye açıklamasında askeri personelden internetteki güvenliklerine dikkat etmeleri ve gizlilik ayarlarını gözden geçirmelerini isteyeceklerini söyledi. ABD ve müttefikleri Irak ve Suriye’deki IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet sorumluluğunu derhal yerine getirsin

SONRAKİ HABER

Taiz Husilerin elinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...