22 Mart 2015 14:55

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı uzatmada attığı golle yendi

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 25. hafta kapanış maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Beşiktaş'ı uzatma dakikalarında Moussa Sow'un golüyle 1-0 mağlup ederek yarıştaki iddiasını sürdürdü.

Paylaş

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 25. hafta kapanış maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Beşiktaş'ı uzatma dakikalarında Moussa Sow'un golüyle 1-0 mağlup ederek yarıştaki iddiasını sürdürdü.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve hakem Fırat Aydınus'un düdük çaldığı maçta Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren golü 90+1. dakikada Moussa Sow kaydetti. 

Müsabakaya Fenerbahçeli Emenike ile sarı lacivertli taraftar arasında yaşanan gerginlik, Emenike'nin sahayı terk etmesi ile Emre Belözoğlu ve Slaven Bilic arasında yaşanan gerginlik damgasını vurdu. Taraftarın Emenike'nin yerine oyuna girmesini istediği Moussa Sow ise attığı golle taraftarını haklı çıkardı.

Bu sonuçla ev sahibi Fenerbahçe 53 puanla 3. sırada kalırken haftaya lider giren Beşiktaş ise 54 puanda kaldı ve liderliği Kasımpaşa'yı 2-0 geriden gelerek 3-2 mağlup eden Galatasaray'a kaptırdı. (CİHAN)

TARAFTAR SOW'U İSTEDİ, EMENİKE FORMASINI ÇIKARIP SAHAYI TERK ETTİ

Maçta Emenike kaçırdığı gol sonrasında seyirciden tepki görünce oyundan çıkmak istedi. Karşılaşmanın 19. dakikasında mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamayan golcü oyuncu, bu dakikadan sonra seyirciler tarafından protesto edildi. Maçın 30. dakikasında taraftarlar Sow tezahüratlarına başlayınca Emenike, oyundan çıkmak istediğini kenara iletti. Daha sonra formasını çıkararak oyun alanını terk etmek isteyen golcü oyuncuyu teknik direktör İsmail Kartal ve teknik ekip, güçlükle oyuna geri soktu. 

EMENİKE STADI TERK ETTİ

Beşiktaş ile oynanan derbi maçta taraftarın tepkisi üzerine oyundan çıkmak isteyen Fenerbahçeli futbolcu Emmanuel Emenike, devre arasında stattan ayrıldı.

EMRE İLE BİLİC TARTIŞTI, EMRE'NİN KÜFÜR ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ

Fenerbahçe'de teknik ekip ve saha içindeki oyuncular Emenike'yi ikna etmeye çalışırken, tartışmaya Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'te dahil oldu.

Sahada bunlar yaşanırken bu defa Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ile Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic arasında gerginlik yaşandı. Oyun çizgisine gelen ve yaşananlara itiraz eden Slaven Bilic'e Fenerbahçeli oyuncular tepki gösterdi. Emre Belözoğlu’nun orta sahadan kenara gelerek Slaven Bilic'e el kol hareketi yaparken küfür ettiği de iddia edildi. Emre'yi ise Beşiktaş'lı Gökhan Töre kucaklayarak oradan uzaklaştırdı ve sakinleştirmeye çalıştı.

Araya diğer oyuncular da girdi ve ortam sakinleştikten sonra karşılaşma tekrar başladı.

Bu arada seyirci ile tartışan ve gerginlik yaşanmasına neden olan Emenike oyundan çıkmak istemesine rağmen Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Emenike'yi oyundan almadı. Bir ikili mücadelede sakatlanan Raul Meireles'i oyundan alan Kartal, yerine ise taraftarların da istediği Moussa Sow'u oyuna dahil etti.

Devre arasında ise oyundan alınan Emenike, ikinci yarı başladıktan sonra stattan ayrıldı.

TOLGA SAKATLANIP ÇIKTI

İlk yarının sonlarına doğru Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin sakatlanarak oyundan çıkarken yerine  genç kaleci Günay Güvenç girdi.

BİLİC: FENERBAHÇE MAÇINI KAYBETMEYİ HAKETMEDİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta kesinlikle kaybetmeyi haketmediklerini söyledi.

Takımının Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan Hırvat teknik adam, derbide kaybetmeyi haketmediklerini vurgulayarak, "Kesinlikle iyi oynadık. Kaybetmeyi haketmedik. İkinci yarı kazanmaya yakın bizdik. Fenerbahçe hucüm etmeyi bile bıraktı. Kontraataktan gol yedik. Önceki derbilerde birşey söylemek istemiyorum. Club Brugge ile oynanan maçtan sonra olmasına rağmen Fenerbahçe'den iyiydik." dedi.

Slaven Bilic, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı oynadıklarını hatırlatarak, "Tabiki burada kazanmak istiyorduk. Kadıköy'de 10 tane veya 5 tane net poziyon yakalayamazsınız. Yeteri kadar bu akşam hucüm ettik. 3 tane net pozisyonuzu vardı. Yakaladıklarımızı değerlendirmek gerekiyor." diye konuştu.

Öte yandan derbinin 30. dakikasında yedek kulübesi önünde Emre Belözoğlu ile arasındaki yaşanan tartışmalar hakkında ise Bilic, "Emre ile benim aramda birşey olmadı. Fenerbahçe yedek kulübesinden gelenler oldu. Alves ve Sow oradaydı. Bende o nokta hakeme 'Burası bizim alanımız, ihlal ediliyor' dedim. Biz onların teknik alanlarını ihmal etmedik." diye cevap verdi.

UEFA Avrupa Lig'de Club Brugge'ye elenmeleri ve Fenerbahçe maçının kaybedilmesi sonunda takımın ve kendisinin durumunun sorulması üzerine tecrübeli hoca, "Çok önemli iki maçı kaybettik. Büyük hayalkırıklığı yaşıyoruz. Club Brugge maçının mağlubiyettin sonra buraya gelmek gerçekten ciddi işti. Kesinlikle kaybetmeyi haketmedik. Fenerbahçe'nin oyun düzeni son 20 dakikada bozuldu. Bazı fırsatları yakaladık fakat değerlendiremedik. Sow, oyunun son bölümünde yeteneği ve şansının yardımı ile gol attı." diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI

Süper Lig'deki geride 9 hafta kaldığı ve şampiyonluk yarışının sorulması üzerine Bilic, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şampiyonluk yarışı sıkı hale geldi. Asıl yarış şimdi başlıyor. Bu akşam maç bittiğinde daha iyi pozisyonda olmalıydık. En azından Fenerbahçe ile aramızdaki puan farkı dört olabilirdi. En azından bir puan alabilirdik. Şampiyonluk yarışındaki final bölümü çok heyacanlı olacak."

İSMAİL KARTAL: ŞAMPİYONLUK YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş'ı mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir adım attıklarını söyledi.

Takımının sahasındaki Beşiktaş derbisini 1-0 kazandığı karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli tekni adam, derbi maça birçok olumsuzluklarla başladıklarına vurgulayarak, "Bugün gerçekten çok şanssız ve olumsuzulklarla başladık. Maça başlayacaksan Gökhan Gönül'ün ayağında problem oldu. Isınmadan Mehmet Topuz'u oyuna sürdük. Raul Meireles sakatlandı. Ardından Emenike'nin yaşadığı sorunlar oldu. 45. dakikada Kuyt sakatlandı. Hiçbir antrenör başına gelmeyecek olumsuzluklar oldu. İlk yarı 3 tane net pozisyon bulduk. İkinci yarı gelgitler oldu. Onların da bizimde pozisyonumuz vardı. Bu akşam tüm istatistiklerden rakipten üstündük. Bu sene 5 derbi oynadık birinde mağlup olduk. Şampiyonluk yolunda çok önemli üç puan aldık. Şampiyonluk yolunda önemli bir adım attık." dedi.

EMENİKE İLE YAŞANAN SORUNLAR
Öte yandan Fenerbahçeli Emenike'nin maçı bırakıp gitmesi ile ilgili yaşananlar konusunda ise İsmail Kartal şu değerlendirmeyi yaptı:

"Emenike çok duygusal bir çocuk. Tabiki girdiği pozisoynda o golü kaçırmak istemezdi. Herkesten fazla gol atmak istiyordu. Bu tip tepkiler devam ettiği sürece futbolcular özgüvenini kaybedebilirler. Taraftarların biraz daha hoşgörülü olması lazım. Biz sahada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Şampiyonluk yolunda taraftarlarımız bizim yanımızda olsun. İnşallah sezon sonu şampiyon olacağız"

Emenike'nin devre arasında stattan ayrıldığının belirtilmesi üzerine ise deneyimli hoca, "Devre arasında soyunma odasına girdiğimizde kendisi çok üzgündü. Emenike'yi kaybetmemek için daha moralli bir oyuncuyu sokarak böyle bir karar verdik. Devre arasında gitmiş olması kalmış olması kararı kendisine aitti. Tabiki formayı çıkarması hoş değildi. Maçtan çıkmak isterken kendisini ikna ettik. Saoğlsun bizi kırmadı ilk yarı bitine kadar oyunda kaldı. Bir gol atarda kendini affettirir diye dua ettim." diye konuştu.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan derbi maçta gol kaçırınca Emenike'yi protesto eden taraftarlar "Moussa Sow" tezahüratı yaptı. Emenike de forma çıkarıp kenara geldi ve oyundan çıkmak istedi. Emenike zorla yeniden sahaya yollandı.

 

 

ÖNCEKİ HABER

SİYAD’ın yeni yönetimi belirlendi

SONRAKİ HABER

Egemen Bağış: Ailenin reisi bellidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...