21 Mart 2015 20:36

SMDK, Moskova'daki barış görüşmelerine katılmayacak

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), 6 Nisan’da Moskova’da düzenlenecek olan barış görüşmelerine katılmayı reddetti. (FOTOĞRAF: SMDK'nin Türkmen kökenli yeni lideri Halid Hoca, göreve geldiğinde Esad'la masaya oturmayacaklarını söylemişti)

Paylaş

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), 6 Nisan’da Moskova’da düzenlenecek olan barış görüşmelerine katılmayı reddetti.

Grubun İstanbul’da yaptığı toplantıda Rusya’nın çağrısının değerlendirildiği ve reddedildiği belirtildi. AFP’ye konuşan koalisyonun içerisinden bir kaynak, davetin önemli olduğunu çünkü Suriye hükümetinin müttefiki Rusya’nın kendilerini tanıdığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

SMDK Üyesi Enes el Abde, AFP’ye yaptığı açıklamada Moskova’daki görüşmelere katılmanın bir anlamı olmadığını, Esad’ın görevde kalmasını içeren herhangi bir siyasi geçiş tasavvurunu kabul etmeyeceklerini söyledi.

SMDK, Rusya’nın Ocak ayında düzenlediği görüşmelere de katılmamıştı.

Suriye hükümetine muhalif uluslararası çevreler tarafından tanınan ve desteklenen SMDK'nin, sahadaki silahlı gruplar üzerinde etkisi bulunmuyor. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Metin Altıok Şiir Ödülü için başvurular bekleniyor

SONRAKİ HABER

‘Almanya’da Yeşilçam hasret gidermekti’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...