21 Mart 2015 20:01

Kadıköy’de derbi günü

Süper Lig’in 25. haftasında bugün Fenerbahçe ile Beşiktaş, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Her iki takımda da hedef üç puan.

Paylaş

Süper Lig’in 25. haftasında bugün Fenerbahçe ile Beşiktaş, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Her iki takımda da hedef üç puan.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na rakibinin 4 puan önünde lider unvanıyla giden Beşiktaş, Süper Lig maçları göz önüne alındığında Kadıköy’de son galibiyetini 17 Nisan 2005 tarihinde 4-3’lük skorla aldı. Bu karşılaşmadan sonra iki takım arasında Kadıköy’de oynanan 10 lig maçının altısını Fenerbahçe kazanırken dört karşılaşma berabere sonuçlandı. Bu arada iki ekip arasında 28 Kasım 1924’te, Fenerbahçe’nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 91 yıllık rekabette bugüne kadar oynanan 338 resmi ve özel karşılaşmanın 127’sinden Fenerbahçe galip ayrılırken 123 maçın galibi Beşiktaş oldu. 88 karşılaşma da beraberlikle tamamlandı. Fenerbahçe bu süreçte 463 gol atarken siyah beyazlılar buna 427 gol ile cevap verdi.

İLK YARIDA FENERBAHÇE KAZANMIŞTI

Öte yandan iki takım, sezon başında Soma’daki maden katliamında hayatını kaybedenlerin yakınlarına yardım amacıyla düzenlenen üçlü özel turnuvada karşılaştı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, 45 dakika oynanan maçı Beşiktaş 1-0 kazandı. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan son maçı Fenerbahçe, Emenike ve Moussa Sow’un golleriyle 2-0 kazandı. Şampiyonluğa oynayan iki takımdan Fenerbahçe, bu güne kadar 19 defa lig şampiyonluğunu elde ederken Beşiktaş 13 kez mutlu sona ulaştı.

KALE ARKASI TRİBÜNLERİ BOŞ KALACAK

Bu arada ev sahibi Fenerbahçe’nin cezası nedeniyle Kadıköy’de kale arkası tribünleri boş kalacak. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun, Galatasaray derbisindeki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle verdiği cezanın ardından derbide sadece Maraton ve Fenerium tribünlerinde seyirci bulunacak.

FENERBAHÇE LİGDE ÜSTÜN

Fenerbahçe ile Beşiktaş, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 117 kez karşılaştı. Ligde geride kalan maçlarda Fenerbahçe 43, Beşiktaş 37 galibiyet aldı, iki takım 37 maçta da eşitliği bozamadı. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ligde maçlarında gollerde eşitlik var. İki takım da 128’er gol kaydettiler. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan son 12 maçtan sadece 2’sini Beşiktaş kazanabildi. Siyah beyazlı takım, rekabetteki son 12 maçtan 6’sında mağlup olurken, 4 kez berabere kaldı, rakibine sadece 2 kez üstünlük kurabildi.

KADIKÖY’DE BEŞİKTAŞ BİR ADIM ÖNDE

Süper Lig’de bugün yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde, Kadıköy’deki maçlarda Beşiktaş’ın galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında bugüne kadar resmi ve özel olmak üzere Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan maçlarda Fenerbahçe ile Beşiktaş 50 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 18’inde Beşiktaş sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe ise 17 galibiyet alırken, 15 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Kadıköy’deki bu 50 maçta atılan gollerde de Beşiktaş’ın 1 gol üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş, attığı toplam 69 gole karşılık, kalesinde 68 gol gördü.

FENER 11 MAÇTIR MAĞLUP OLMADI

Kadıköy’deki lig maçlarında ise galibiyet sayısında ev sahibi Fenerbahçe’nin 3 farkla üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan 33 lig maçında Fenerbahçe 12, Beşiktaş 9 galibiyet aldı, 12 maç ise berabere sonuçlandı. Kadıköy’deki lig maçlarında atılan gollerde ise Fenerbahçe’nin 45 golüne, Beşiktaş 43 golle karşılık verdi. İki takım arasında 2013-2014 sezonunda Kadıköy’de yapılan lig maçı 3-3 bitmişti. Fenerbahçe, evindeki son 11 derbide mağlup olmadı. Fenerbahçe, Kadıköy’de genel toplamda galibiyet sayısı bakımından geride kaldığı Beşiktaş’a karşı evindeki son 11 randevuyu ise kaybetmedi. Sarı lacivertliler, tarihe geçen 17 Nisan 2005’teki 4-3’lük lig mağlubiyetinin ardından Beşiktaş ile Kadıköy’de yaptığı 11 resmi maçı kaybetmezken, bu süre içinde 6 kez kazandı, 5 kez de berabere kaldı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Steve Nash basketbolu bıraktı

SONRAKİ HABER

Metin Altıok Şiir Ödülü için başvurular bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...