21 Mart 2015 14:19

Ücretlerini isteyen işçiler ahlaksızlık yapmış!

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Gelik beldesinde özel bir maden ocağında 2 aylık ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi yapan 7 maden işçisi, patron tarafından işten atıldı.

Paylaş

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Gelik beldesinde özel bir maden ocağında 2 aylık ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi yapan 7 maden işçisi, patron tarafından işten atıldı. İşçiye kıdem tazminatı ve işsizlik ödeneği hakkı tanımayan İş Kanunu’nun ‘Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri’ başlıklı 25/2 maddesi doğrultusunda işten atıldıklarını söyleyen işçiler, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu ile görüşerek patronu şikayet etti. Demirsu, işçilerin tazminatlarını almalarını sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

Türkiye Taşkömürü Kurumundan kiraladığı sahada üretim yapan ve ihale süresinin sona ermesiyle ocakta söküm işine başlayan özel maden ocağı işletmesinde çalışan 13 maden işçisinden 7’si, geçen pazartesi günü 2 aydır ücret alamadıkları gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi yapmıştı. İşçiler ücretlerinin hesaplarına yatırılması üzerine salı günü ocaktan çıkmıştı.

Ancak eylem yapan işçilerin iş akitleri, aynı günün akşamında işveren tarafından sonlandırıldı. Patron, işçilerin tazminatlarını da ödemedi.

İşçiler, Sosyal Güvenlik Kurumundan aldıkları işten ayrılış bildirgeleri ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne giderek patronu şikayet etti. İl Müdürü Gönül Demirsu ile görüşen işçiler, dilekçe yazarak yardım istedi. İşçilerden 38 yaşındaki Ümit Güneş, 14 yıldır aynı maden ocağında çalıştığını, ücret alamadıkları için yaptıkları eylem sonrası işten atıldıklarını söyledi.

İşçileri dinleyen Gönül Demirsu, sorunlarının çözümü için patronla görüşerek aracılık edeceklerini ifade etti.
(Zonguldak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDK'den Ankara'daki sanatçılara çağrı

SONRAKİ HABER

Yargıtay, Sedat Yurtdaş hakkında dava açılmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...