21 Mart 2015 13:39

Türk Metal’de genel kurul

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi'nin 4. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Yakup Yıldız yeniden seçildi.

Paylaş

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi'nin 4. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Yakup Yıldız yeniden seçildi.

Türk Metal-Sen Kocaeli Şubesi'nin Emex Otel'de gerçekleşen  4.Olağan Kongresi'ne Türk Metal-Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Türk İş İl Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve delegeler katıldı. Tek liste girilen kongrede mevcut şube başkanı Yakup Yıldız yeniden seçildi.

'YASAKLARIN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE!'

İlk olarak söz alarak kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yıldız, emeği değersiz kılan, yasa tasarılarıyla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Kıdem tazminatı ve uluslararası özel istihdam bürolarının kurulmasına olanak sağlanacak imkanların işçilerin huzurunu bozacağını ifade eden Yıldız, "Biz alın terinin baç tacı edildiği, özgürce örgütlenebildiğimiz, yasakların olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Alın terimizle katkı sunduğumuz bu ülkede insanca çalışma hakkına göz dikilenler de bizler oluyoruz" ifadelerini kullandı.  

Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise konuşmasında, Kocaeli'nin sendikal mücadeleye damgasını vuran bir şehir olduğunu söyledi. TİS dönemine atıta bulunan Kavlak “Masada mücadele ettiğimiz gibi sokakta da mücadele etmesini biliriz” iddiasında bulundu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bonn’da binler Newroz’u kutladı

SONRAKİ HABER

Afşar Timuçin'e PEN Türkiye Şiir Ödülü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...