30 Temmuz 2011 09:27

Koncuk: Hak kayıplarımızı toplusözleşmeyle telafi edeceğiz

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, toplusözleşme sürecinde memurların geçmiş yıllarda yaşadıkları kayıpları telafi etmek istediklerini söyledi. 15 Ağustosta toplu görüşme için toplanmak zorunda olmadıklarını belirten Koncuk, Meclisin açılmasıyla birlikte ilk iş olarak kamu emekçilerinin toplusözleşme hakkını d&u

Koncuk: Hak kayıplarımızı toplusözleşmeyle telafi edeceğiz
Paylaş

Kamu-Sen Yüksek İstişare Kurulu toplantısı dün Ankara’da toplandı. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan İsmail Koncuk, toplusözleşme sürecine dair açıklamalar yaptı. Başbakanın “Krizin teğet bile geçmeyeceğini” söylediği Türkiye’nin her yıl 35.5 milyar borçlandığına dikkat çeken Koncuk, sadece geçtiğimiz hafta sonu 920 bin gencin iş bulma umuduyla KPSS’ye girdiğini hatırlattı. Yaklaşık 3 milyon gencin iş aradığını ifade eden Koncuk, bu durumun zaten var olan bir krize işaret ettiğini kaydetti. Koncuk, “Büyüme kamu çalışanına, işçiye, memura yansımıyor, ama krizin faturası hep çalışan kesimlere, dar gelirlilere kesiliyor” dedi.

‘UZLAŞTIRMA KURULU KARARLARI DAHİ UYGULANMADI’

Kamu-Sen’in önerdiği refah payı uygulaması hayata geçirilmiş olsaydı, en düşük memur maaşının 237 TL, ortalama memur maaşının da 312 TL daha yüksek olacağını ifade eden Koncuk, toplu görüşmelerin ardından açıklanan Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanması halinde dahi ortalama memur maaşının bugünkünden 339 TL daha yüksek olacağını dile getirdi. Koncuk, toplusözleşme sürecinde geçmişten kalma bu kayıpların giderilmesini ve büyümeden payı almayı talep edeceklerini söyledi.

‘15 AĞUSTOSTA MASAYA OTURMAYIZ’

Kamu emekçilerinin toplusözleşme hakkının artık bir anayasa hükmü olduğunu hatırlatan Koncuk, bu nedenle toplu görüşme masasına oturmayacaklarını ifade etti. Diğer konfederasyonların da toplu görüşmeyi kabul etmeyeceklerini belirten Koncuk, “15 Ağustosta toplu pazarlık yapmak zorunda değiliz. Vaktimiz var. Meclis açılınca ilk iş olarak kamu çalışanlarının toplusözleşme hakkını düzenlemesini istiyoruz. Düzenlemenin ardından Ekim aylarında toplusözleşme yapılabilir” diye konuştu.

‘DEMOKRATSANIZ; SİYASET YASAĞINI KALDIRIN’

Konfederasyonların 4 Ağustosta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geleceklerini hatırlatan İsmail Koncuk, toplu görüşme yapmadan toplusözleşmeyi gerçekleştirme konusundaki görüşlerini Bakana da ileteceklerini bildirdi.

“Her halükarda 2011 yılında toplusözleşme istiyoruz” diyen Koncuk, siyaset yapma hakkının kamu çalışanları için hâlâ yasak olmasını eleştirdi.

İsmail Koncuk, AKP hükümetine “Madem demokratsınız, kamu çalışanlarına siyaset yapma hakkını verin” diye seslendi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aydın Üniversitesinde TOEFL rezaleti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...