21 Mart 2015 00:56

Sömürüye değil ifadeye soruşturma!

Kayseri’de staj ücretini alamayan bir öğrenci hakkında ‘staj sömürüsü’ ifadesini kullandığı için soruşturma açıldı.

Paylaş

Kayseri Sağlık Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencilerinin staj ücretinin verilmemesi üzerine öğrenciler Kayseri Olay gazetesine röportaj verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir öğrenci hakkında ‘staj sömürüsü’ ve ‘emek hırsızlığı’ ifadelerini kullandığı iddiasıyla soruşturma başlattı. 

RÖPORTAJ VERMEK SUÇ!

8 farklı sağlık meslek lisesi öğrencileri bir araya gelerek yaşadıkları sorunla ilgili önce imza kampanyası başlattı, sonra da Kayseri Olay gazetesine röportaj verdi. Kayseri Olay gazetesinin, “Staj bahanesiyle emek hırsızlığı” manşetiyle durumu gündeme taşımasının ardından öğrenciler soruşturmayla karşı karşıya kaldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir öğrenciye, ’staj sömürüsü’ ve ‘emek hırsızlığı’ ifadelerini kullandığı iddiasıyla hakaretten soruşturma başlattı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ENGELLENİYOR

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Kayseri Sağlık Meslek Lisesinden öğrenciler şunları söyledi: “Bizler yaşadığımız bir sıkıntının çözülmesi için dilekçe topladık başımıza gelmeyen kalmadı. İfade özgürlüğümüz İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idaresi tarafından engelleniyor.”

‘Staj sömürüsü’ ve ‘emek hırsızlığı’ ifadelerinin hakaret olarak değerlendirildiğini hatırlatan öğrenciler şu soruyu soruyor: “Staj adı altında sömürmek ayıp ve hakaret olarak kabul edilmiyor da bunu ifade etmek mi hakaret oluyor?”

Hak ettikleri ücreti alamadıklarını ifade eden öğrenciler, “Bize vermedikleri ücreti yoksullara da bağışlamıyor. Bu durumda emek hırsızlığı yerine hangi ifadeyi kullanalım?” diye soruyor. Yüzlerce insanın katıldığı ve destek verdiği kampanyalarını sendika, dernek ve kitle örgütlerinin de desteklediğini söyleyen öğrenciler, tüm hızla çalışmalarına devam edeceklerini ifade ediyor. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Unutmadan önce hatırla…

SONRAKİ HABER

Netanyahu’nun maskesi düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...