30 Temmuz 2011 09:20

Aydın Üniversitesinde TOEFL rezaleti

İSTANBUL Aydın Üniversitesi Hazırlık Okulu öğrencileri başta TOEFL olmak üzere okulda yaşanan sorunlarla ilgili okulun Bahçelievler kampüsünde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Sevda Zülfükar, hazırlık okuluna kayıt yaptırıldığında öğrencilere TOEFL sınavına girmeleri gerektiğinin sö

Aydın Üniversitesinde TOEFL rezaleti
Paylaş

İSTANBUL Aydın Üniversitesi Hazırlık Okulu öğrencileri başta TOEFL olmak üzere okulda yaşanan sorunlarla ilgili okulun Bahçelievler kampüsünde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Sevda Zülfükar, hazırlık okuluna kayıt yaptırıldığında öğrencilere TOEFL sınavına girmeleri gerektiğinin söylenmemesine dikkat çekerek, “İngilizce bilmeyen bir öğrencinin 8 ay gibi kısa bir süre sonunda bu sınavda başarılı olabilmesi bir ütopyadır. Okulumuzdaki öğrencilerin yüzde 87’si başarısız olmuştur.” dedi.

Çok sayıda öğrencinin maddi zorluklardan dolayı eğitimlerine son verdiğini ifade eden Zülfükar, “TOEFL sınavına giriş ücreti olarak 185 Amerikan doları isteniyor. Yönetimin bir diğer para tuzağı da sene başında bize 700 TL’ye satılan kitaplardır. Biz mağdur öğrenciler olarak, TOEFL sınavının kaldırılmasını ve okuldaki para tuzaklarının hesabının sorulmasını istiyoruz.” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Entelköy’ün adı bir kez daha değişti

SONRAKİ HABER

Koncuk: Hak kayıplarımızı toplusözleşmeyle telafi edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...