20 Mart 2015 18:43

Denetim programına seçim ayarı mı?

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, seçimler nedeniyle işyeri denetim programının değiştirilip değiştirilmediğini sordu.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, seçimler nedeniyle işyeri denetim programının değiştirilip değiştirilmediğini sordu.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Tüzel, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin, Bakanı Çelik döneminde 6 bin 732 işçinin alınmayan önlemler nedeniyle iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği açıklamasını hatırlattı. 

Bu açıklamada “Bazı yetkililerin, seçimlerde aday olması sonucu, denetimlerle sıkıntıya düşmeme gibi bir gerekçe ile denetim programlarındaki denetimler durdurulmamalı ya da geçici bir süre için bazı yerlerde ertelenmemelidir. Denetim raporlarının yazılım ve işlemleri belirsizlik içinde bırakılmamalıdır” dendiğini belirten Tüzel, şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Teknik İş Müfettişlerinin denetim programlarında seçim dönemlerinde değişiklik yapılmakta mıdır? Teknik İş Müfettişlerinin 2015 mart ayı denetimlerine geç çıkarıldığı, 2015 yılı mayıs ayında ise denetime çıkarılmayacakları şeklindeki iddialar doğru mudur? Teknik İş Müfettişlerine, denetimlerde idari para cezası vermek yerine öncelikle süre verme zorunluluğu getirilmiş midir? (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li başkanın 'halife' tweeti Washington Post’a haber oldu

SONRAKİ HABER

Diyarbakır yolunda Arapça bandajlı kişiler yol kesti iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa