20 Mart 2015 17:42

Liselerde ‘dönüşüm’ alarmı

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Ankara Şubelerinin yaptığı ortak basın toplantısında dershanelerin özel liselere dönüştürülmesi ile beraber kamu okullarındaki öğrencilerin kitlesel şekilde özel okullara nakledildiğine dikkat çekildi.

Paylaş

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Ankara Şubelerinin yaptığı ortak basın toplantısında dershanelerin özel liselere dönüştürülmesi ile beraber kamu okullarındaki öğrencilerin kitlesel şekilde özel okullara nakledildiğine dikkat çekildi. 

Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, sadece siyasi iktidarın gereksinimleri üzerinden şekillenen dönüşümün eğitimi içinden çıkılmaz sorunlarla karşı karşıya bıraktığını belirtti. Bugün Ankara’nın pek çok semtinde Anadolu lisesinde okuyan öğrencilerin dershanelerden dönüşen temel liselere geçtiğini dile getiren Bozdoğan, önlem alınmazsa Anadolu liselerinde 2015-2016  yılında 12. sınıf dersliklerinin boş kalacağını söyledi. Bozdoğan, dershaneden dönüştürülen bu liselerin velilerden geçen yıl dershane iken aldıkları ücretin iki katını talep ettiğini belirtti.

ZORUNLU YETİM YARDIMI

Bozdoğan ayrıca, İnsani Yardım Vakfının (İHH) Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) desteğiyle başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesini hatırlattı. Proje gerekçesiyle her kademeden eğitim yöneticilerinin öğretmenleri para toplamaya, öğrencileri de para vermeye zorladığını anlatan Bozdoğan, bunun suç olduğunu bildirdi. Bu kampanyayı düzenleyen İHH’nin kamuoyunda çok tartışılan bir vakıf olduğunu hatırlatan Bozdoğan “Bu tartışmalar akla hemen toplanan paraların nasıl kullanılacağı ile ilgili soruları getirmektedir” dedi. Bozdoğan, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden okullara 5 Mart’a kadar kaç yetime yardım edecekse sayı bildirmesinin talep edildiğini belirterek, gönüllülük esasına göre yapılması gereken bir işin kamu otoritesinin kullanılarak adeta zorunlu hale çevrilmesini eleştirdi.

Ayrıca Bozdoğan, “Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün elektronik ortamda kullandığı resmi yazışma sistemi, iktidara yakın sendikanın imza kampanyasının okullarda doldurularak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir kişiye teslim edilmesinin duyurusu için kullanılmıştır” iddiasında bulundu. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Su şişesiz parasız verilmeli’

SONRAKİ HABER

Barış ödülü Cem Terzi ve Asya Abdullah’a verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...