20 Mart 2015 15:49

Hesekê saldırılarında 5'i çocuk 33 kişi yaşamını yitirdi

Rojava asayişi genel komutanı Ciwan İbrahim Hesekê kentindeki Newroz kutlamalarına yönelik gerçekleştirilen saldırılarda 5’i çocuk çoğu kadın 33 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi

Paylaş

Rojava asayişi genel komutanı Ciwan İbrahim Hesekê kentindeki Newroz kutlamalarına yönelik gerçekleştirilen saldırılarda  5’i çocuk çoğu kadın 33 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi

 DOKTORLARA ACİL ÇAĞRI 


ANHA'da yer alan habere göre Hesekê saldırısında ağır yaralanan ve Amudê’deki hastanelerde tedavi altına alınan yurttaşlar için acil doktor çağrısı yapılarak, doktorlar hastanelere çağrıldı.

Saldırıda ağır yaralanan yurttaşların bir kısmı Dirbêsiye, Amudê ve Qamişlo’daki hastanelere kaldırıldı.

Amudê’de bulunan Behzat ve Dari hastenelerine kaldırılan ve durumları ağır olan yurttaşlar için için başta acil cerrahi doktorları olmak üzere, hastaların tedavi edilmesi için bütün doktorlara acil çağrı yapıldı.

Öte yandan hastanede durumu ağır olan hastalar için de yurttaşlara acil kan bağışı çağrısı yapıldı. 

HALK HASTANELERE AKIN EDİYOR 

Hesekê’deki bombalı saldırılarda yaralanan yurttaşlar için acil kan ihitiyacı çağrısı ardından, Qamişlo’da binlerce kişi hastanelere akın ederek kan bağışında bulunmak istediğini söyledi.

Hesekê, Amûdê, Dirbêsiyê ve Qamişlo hastanelerindeki yaralılar için acil kan ihtiyacı çağrısını duyan Qamişlo’lu binlerce yurttaş, kentteki Nur, Nafiz ve Rehmê Hastanelerine akın etti.

Yurttaşlar her 3 hastanede yaralılar için kan vermeye devam ediyor. (DİHA) 

KANTONLAR GENEL KOORDİNASYONU: HALKIMIZIN İRADESİ KIRILMAYACAK 


Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, Hasekê saldırılarında yaşamını yitirenleri anarak hiçbir saldırının Rojava halkının iradesini kıramayacağı belirtti. Genel Koordinasyon, halka da birliğini pekiştirme ve 21 Mart günü yaşamını yitirenlere saygı gereği herhangi bir toplu kutlama yapmamaları çağrısında bulundu.

Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, Hesekê’de meydana gelen bombalı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Hiçbir saldırının Rojava halkının iradesini kıramayacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Halkımız, özgürlük meşalesini Hesekê’de tutuşturup özgürlük bayramı Newrozu karşılamaya hazırlandığı bir zamanda karanlık güçlerin maşası DAIŞ çetelerinin saldırılarına maruz kalmıştır. Bu teröristler halkımızın ulusal bayram kutlamalarını fırsat bilerek bomba yüklü araç ve intihar saldırılarıyla, çoğunluğu çocuk, kadın, yaşlı onlarca sivil masum yurttaşımızı şehit etmiş, birçoğunu da yaralamıştır.

Kantonlar Genel Koordinasyonu olarak, halkımıza yönelik bu korkakça saldırıyı tüm bileşenerimizle lanetliyoruz.

Cizîrê Kantonu’nda yaşayan kürt, arap, asuri ve süryani halkımızdan yekvücut olup teröre karşı çıkmalarını istiyoruz. Halkımız kesinlikle bu teröre karşı büyük bir inanç ve karalılıkla direnecektir. Bu yönlü saldırılar güç ve irademizi asla kıramayacaktır. Böylesi zamanda halklarımızın tüm oluşumlarıyla elele vererek bu zorluğu da aşacağından kuşku duymuyoruz.

Halkımızı terör saldırılarından korunmak için Rojava Asayişi ve YPG güçlerine yardımcı olmaya ve şehitlerimizin ruhuna saygı temelinde 21 Mart günü Cizîrê Kantonu’nda herhangi bir toplu, kitesel kutlama düzenlememeye çağırıyoruz.

Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, şehitlerimizin ailelerine ve tüm direnen halkımıza başsağlığı diliyoruz.

2015 Newrozunu söz ve eylem birliğinin başlangıcı yapıp bu direnişe destek olalım.

Elele verelim ki, Suriye Rojava’yı terörden koruyabilelim.”

 

ÖNCEKİ HABER

MLKP'li Sinan Sağır Serêkaniyê'de yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Gençler, karar alma mekanizmalarında yer alamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa