20 Mart 2015 14:05

Gaziantep'te IŞİD'e katılmak isteyen 6 kişi yakalandı

Gaziantep'te, IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gittiği öne sürülen Fransa, Rusya, Kırgızistan ve Libya uyruklu 6 kişi yakalandı. Gözaltına alınan Libya uyruklu 2 kişi tutuklanırken, diğer 4 kişinin ise sınır dışı edileceği bildirildi.

Paylaş

Gaziantep'te, IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gittiği öne sürülen Fransa, Rusya, Kırgızistan ve Libya uyruklu 6 kişi yakalandı. Gözaltına alınan Libya uyruklu 2 kişi tutuklanırken, diğer 4 kişinin ise sınır dışı edileceği bildirildi. Kentte daha önce yakalanan ve sınır dışı kararı verilen Endonezya uyruklu 13 kişi ise aralarındaki bir kadının 36 haftalık hamileliğinden dolayı yolculuk riskli olduğu için Geri Gönderme Merkezi'nde bekletiliyor.

Gaziantep Valiliği, son günlerde Suriye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan kişilere yönelik yürütülen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, hakkında 'yurda giriş yasağı' bulunan Fransa uyruklu C.R.J.M.S. isimli kişinin dün polisler tarafından yakalandığı ve sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği kaydedildi.

Polis ekipleri, çatışma bölgesine gitmek amacıyla Türkiye üzerinden Suriye'ye geçiş yapmak için kente gelen Rusya uyruklu O.M. ve S.D. ile Kırgızistan uyruklu S.N.'yi de dün yakaladı. İfadesi alınan şüpheliler sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

2 LİBYALI TUTUKLANDI

Suriye'ye gitmek için Gaziantep'e gelen Libya uyruklu V.M.A. ile H.H.E. ise geçen çarşamba günü polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan ve IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye geçmek istedikleri öğrenilen Libya uyruklu şüpheliler, sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

ENDONEZYALILAR DOĞUMU BEKLİYOR

Öte yandan Gaziantep'te geçen 29 Ocak'ta IŞİD'e katılmak üzere sınırı geçen aralarında kadın ve çocukların da olduğu 4 aile ferdi 13 Endonezyalı da polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan R.A.S., A.R.R., A.N.I., Q.M.H., I.W.A., J.F.N., N.S.A.H., A.U.H., T.N.M, S.H.K., M.I.R., A.Y. ve I.S.'nin sınır dışı edilmesi kararlaştırılarak Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Ancak, burada yapılan sağlık kontrolünde sınırı geçmeden yakalanan I.S.'nin hamile olduğu belirlendi. Doktorların hamileliğinin son aşamasına gelen I.S.'nin kara veya havayolu ile yapacağı yolculuğun risk taşıdığına dair rapor vermesi üzerine Endonezyalı 4 aile Geri Gönderme Merkezi'ne yerleştirildi. Şu anda 36 haftalık hamile olduğu belirtilen I.S.'nin doğum yapmasının ardından yolculuk yapabileceğinin belirlenmesi durumunda Endonezya'ya gönderileceği bildirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dinleme operasyonunda serbest kalan polisler için savcılık itiraz etti

SONRAKİ HABER

AKP’den umudumuz yok, kulağımız Öcalan’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...