20 Mart 2015 11:41

Uğur Kurt’u vuran polis ifadesini değiştirdi

Bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Okmeydanı Cemevinde, polisin silahından çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüyle ilgili açılan davanın ilk duruşması görülüyor. Katil zanlısı polis ifadesini değiştirdi.

Paylaş

Uğur Kurt davasının ilk duruşmasında ifade veren katil zanlısı polis ifadesini değiştirdi. Daha önce polis aracında elinde biber gazı silahıyla oturduğunu söyleyen S.K, mahkemede, “Elinde silah varken neden tabanca kullandın” diye sorulunca gaz silahının elinde değil  aracın orta koltuğunda bulunduğunu söyledi. Yine savcılıkta olay yerinden bir iki dakika kaldıktan sonra hastaneye gittiğini söyleyen S.K’nin aslında delil toplama işlemine katıldığı ortaya çıkınca mahkemede olaydan 3-4 saat sonra hastaneye gittiğini söyledi. 

‘PANİKLEDİM, ATEŞ ETTİM’

Bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Okmeydanı Cemevinde, polisin silahından çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüyle ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü. Çağlayan’da bulunan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde dün  görülen duruşmaya Kurt’un ailesinin yanı sıra CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Mahmut Tanal, Umut Oran, Aykut Erdoğdu ve Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da katıldı. Kimlik tespitinin ardından Mahkeme başkanı, Sanık Polis S.K’den  olay gününü anlatmasını istedi.

S.K, olayın meydana geldiği eylem sırasında bulundukları polis aracına molotofkokteyli atıldığını, panikle dışarı çıktığını ve bu sırada elinde molotofkokteyli olan bir kişinin kendilerine doğru geldiğini, araçtan silahını alarak 1 kurşunu bu kişiye doğru sıktığını ileri sürdü. Silahın içinde 11-12 mermi bulunduğunu geriye kalanları havaya sıktığını iddia eden S.K, “Ateş ettiğim sırada elinde molotof olan şahıs 25-30 metre uzaktaydı ve benim karşımdaydı. Olay sırasında ben ateş etmeden önce de silah sesleri duydum. Bu nedenle benden önce başka polisler tarafından da ateş edildiğini düşünüyorum. Bulunduğumuz yer düz alan değildi. Kot farkı vardı. Bu sebeple yaptığım atış şahsın üzerinden geçip gitmiş olabilir. Ateş etmem ya da etmemem yönünde kimseden bir talimat almadım” diye konuştu.
Kurt’un ölümünden dolayı üzgün olduğunu ileri süren  S.K, “ Ailesi acılarında haklı diyebileceğim tek şey bilerek isteyerek o kişinin ölmesini istemedim. 

‘DOĞRUDAN HEDEF ALDI’ 

Kurt ailesinin avukatı Turgut kazan ise S.K’nın daha önce “Biber gazı atan FN silahımla aracın arkasında oturuyordum” dediğini hatırlatarak, bu silah varken, neden tabanca ile ateş ettiğini sordu. S.K., ise ifadesini değiştirerek silahın elinde değil, aracın orta koltuğunda bulunduğunu ileri sürerek, “Yanan bir araçtan 20 kg ağırlığında bir silahı nasıl çıkartabilirim” diye kendini savundu. Kazan ayrıca, S.K.’nin savcılıkta “Olay yerinde bir iki dakika kaldıktan sonra hastaneye gittim” dediğini, oysa ortaya çıkan olay yeri görüntülerinde S.K’nin olay yeri inceleme işlemine katıldığının tespit edildiğini kaydetti. Polis S.K. ise, yine ilk ifadesinin aksine olaydan 3-4 saat sonra hastaneye gittiğini, herhangi bir incelemeye katılmadığını öne sürdü. Mahkeme başkanı ise S.K’ye  “Orada cemevi olduğunu, cenazenin bulunduğunu biliyor muydun?” diye sordu. S.K, de ilk defa o sokağa girdiğini,  orada cemevi ve cenaze olduğunu bilmediğini iddia etti. 

Olay tarihinde cemevi yöneticisi olduğunu belirten Hadi Şahin ifadesinde akrep aracından inen sivil giyimli bir polisin silahını cemevine doğrulttuğunu gördüğünü söyledi. Şahin, “Kendimi kenara çektim. 4-5 el silah sesi duydum. Uğur Kurt’un o anda kurşunu yiyip yere düştüğünü gördüm. Şahsın bilerek ve kasten ateş ettiğini düşünüyorum” dedi. İfadelerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti S.K.’nin, toplanmayan delillere tesir etme ve onları karartma durumunun bulunmadığını ileri sürerek Kurt ailesi avukatlarının sanığın tutuklanması yönündeki talebini reddetti.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis önünde tapu tahsis protestosu

SONRAKİ HABER

Okulda cinsel istismara 8 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...