20 Mart 2015 10:15

Hayvanların imhasına karşı çıkan Uluderelilere polis saldırısı

Uludere'de sınır ticaretinde kullanılan katırlarla ilgili verilen imha kararına tepki gösteren yurttaşlara polis saldırdı. Saldırıda kafasına gaz kapsülü isabet eden bir kişi yaralandı.

Paylaş

Şırnak'ın Uludere ilçesinde sınır ticaretinde kullanılan katırların hastalık taşıdığı iddiasıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne yazı gönderilerek bu hayvanların imha edilmesi istendi. Kararı protesto etmek için Hükümet Konağı önünde eylem yapan yurttaşlara polisin müdahalesiyle Ömer Yaman isimli yurttaş yaralandı. Kafasına gaz kapsülü değmesi sonucu yaralanan Yaman Uludere Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahale ardından Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Öte yandan Lezgin Tonğ isimli yurttaş da elinden hafif yaralandı. 

İMHA KARARI İPTAL EDİLDİ, KAYMAKAM İSTİFAYA GİTTİ

Yaşanan olaylar üzerine Uludere Belediyesi eş başkanlarının da içinde bulunduğu 20 kişilik heyet, İlçe Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan'ın ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeye ilişkin bilgi veren Uludere Belediyesi Eş Başkanları Yunus Ürek ve Zeynep Üren, katırların imha edilmesi kararının iptal edildiğini belirtti. Ayrıca Kaymakam İbrahim Halil Şivgan'ın Valiliğe giderek istifa edeceğini söylediği belirtildi. 

Hükümet Konağı önünde bulunan yurttaşlar görüşmelere dair yapılan açıklamaların ardından eylemlerine son verdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kriptolu telefon soruşturmasında 28 kişiye müebbet istendi

SONRAKİ HABER

Yemen’de camilere saldırıyı IŞİD üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...