20 Mart 2015 10:04

Kriptolu telefon soruşturmasında 28 kişiye müebbet istendi

Tayyip Erdoğan dahil 31 devlet yetkilisinin kriptolu telefonlarının dinlenmesiyle ilgili 5'i tutuklu 28 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Paylaş

17 Aralık yolsuzluk  ve rüşvet operasyonunun ardından hükümetin hedefi haline gelen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) düzenlenen operasyonun soruşturması tamamlandı. Kriptolu hatların dinlenmesiyle ilgili 5'i tutuklu 28 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Fezlekede, bir numaralı mağdur olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gösterildi. 

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, TİB'e yönelik yürüttüğü “casusluk” soruşturması kapsamında 20 Ocak 2015’te düğmeye basmış, aralarında eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen ile dönemin TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın da bulunduğu 28 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Terörle Mücadele ekipleri, bu kapsamda TİB’in 17 Aralık öncesindeki yöneticileri ile bazı TÜBİTAK görevlilerinin aralarında bulunduğu 24 kişiyi gözaltına almış, bu kişleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil 31 devlet yetkilisinin kriptolu telefonlarını yasadışı dinlemekle suçlamıştı.
Bu dinlemeler arasında dönemin Başbakanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile kriptolu telefondan yaptığı “paraların sıfırlanmasına” ilişkin görüşmenin de yer aldığına dair iddialar ortaya atılmıştı. 
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 kişi hakkında "casusluk", “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi" suçlamalarıyla TİB ve TÜBİTAK görevlileri hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Sanıklar  hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezaları istendi. 

TİB'E OPERASYON YAPILMIŞTI
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası iktidarın hedeflerinden biri olan TİB Başkanlığı’na MİT kökenli Cemalettin Çelik getirilirken, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı da kuruma yönelik casusluk, veri silme ve yasadışı dinleme soruşturması başlatmıştı. Bu kapsamda Mayıs ayı sonunda TİB’in bilgisayarlarında aylar süren aramalar yapılmıştı. 8 uzmanın yaptığı arama sonucunda rapor hazırlanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık, Hema sorularını yanıtsız bıraktı

SONRAKİ HABER

Hayvanların imhasına karşı çıkan Uluderelilere polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...