19 Mart 2015 17:35

Üniversite öğrencisine tweet soruşturması!

Sakarya Üniversitesi Öğrencisi Harika Toğrulca hakkında, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a attığı tweet nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Emre PEKŞEN
Sakarya

Sakarya Üniversitesi Öğrencisi Harika Toğrulca hakkında, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a attığı tweet nedeniyle soruşturma başlatıldı.

İstanbul Proteston Kilisesi Vakfı İzmit Temsilciliği, geçtiğimiz yıl 20 Aralık’ta Sakarya Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezinde Noel ayini düzenlemek istedi. Vakıf temsilcilerine önce izin verildi. Fakat daha sonra Kültür Merkezinin 15-31 Aralık tarihleri arasında bakıma alınacağı gerekçesiyle ayinin yapılamayacağı bildirildi.

Bunun üzerine Sakarya Üniversitesi Öğrencisi Harika Toğrulca, Twitter aracılığıyla Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a “Hayırdır hafız şimdi de Protestanlara sarmışsın, onlar da mı gavat?” şeklinde tweet attı. Vali Coş da Toğrulca hakkında suç duyurusunda bulundu. Vali Coş’un avukatları tarafından ‘hakaret’ suçlamasıyla dava açılırken, kamu görevlisine hakaretten yargılanacak olan Harika Toğrulca, “Söyleyecek bir şey bulamıyorum, sadece davayı komik buluyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen ‘baskılara son’ dedi

SONRAKİ HABER

Kabul etmeseler de insanlar eşittir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...