19 Mart 2015 16:42

‘Polisler aklanmak isteniyor’

Görgü tanıklarının polis tarafından öldürüldüğünü söylediği İbrahim Aras soruşturmasında aylar sonra polislerin ifadesi alındı. İbrahim Aras cinayetiyle ilgili, ailenin ve avukatların hafta başında TBMM’ye yaptıkları başvuru sonrasında, soruşturma savcısı polisleri ifadeye çağırdı. 14 yaşındaki S.A’nın av tüfeğiyle Aras’ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmasının ardından savcılık, önceki gün öğleden sonra Aras’ın vurulduğu sokakta görev yapan Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli Polis F.S’nin ifadesini aldı.

Paylaş

Eda YILDIRIM
İstanbul

Görgü tanıklarının polis tarafından öldürüldüğünü söylediği İbrahim Aras soruşturmasında ailenin ve avukatların hafta başında TBMM’ye yaptıkları başvuru sonrasında sonunda  soruşturma savcısı polisleri ifadeye çağırdı. 14 yaşındaki S.A’nın Aras’ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmasının ardından soruşturma savcısı, önceki günden itibaren Aras’ın vurulduğu sokakta görev yapan ve dosyada da sokak girişinde çekilmiş görüntüleri bulunan 3 çevik kuvvet polisinin ifadesini aldı. Her 3 polis de Aras cinayetiyle ilgilerinin olmadığını öne sürdü. Polisler, eylemcilerin kendilerine tabanca ve tüfekle ateş ettiğini, ara sokaklarda tabanca ve tüfekle kaçışan insanlar gördüklerini söyledi. Konuyla ilgili konuştuğumuz Aras ailesi avukatı Tugay Bek ise, polislerin ifadesinin doğru olmadığını, dosyada bulunan polis görüntülerinde bile ara sokaklarda kaçışan ya da polise ateş eden kişilere rastlanılmadığını, görüntülerde sadece bir köşe başından tabanca tutan birisinin göründüğünü söyledi.

3 ifadenin de birbirinin kopyası olduğunu söyleyen Bek, polislerin aklanmak istediği yönünde endişe taşıdıklarını söyledi.

EN YAKIN ONLAR AMA...

Adana Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak tarafından ifadesi alınan polislerden  F.S, 3 kişilik ekipte sadece kendisinin elinde biber gazı silahı olduğunu söyledi.

Aras’ın vurulduğu noktada bulunan eylemcilere en yakın mesafedeki polis ekibi olduklarını, ancak aralarında 30 metre bulunduğunu öne süren F.S, bulundukları mesafeden atılan gaz bombasının Aras’ta yaşanan tahribatı meydana getirmeyeceğini öne sürdü.
Aras’ın vurulduğu noktayla bulundukları yer arasında bir bina bulunduğunu, bu yüzden olayın meydana geldiği yeri görmediklerini de iddia eden F.S, eylemcilerin sokak içerisinde tabanca ve tüfek ile kendilerine ateş ettiğini ileri sürdü.

Polislerden L.Ü ise, 3 kişilik ekibin amiri olduğunu söyledi. Sokak aralarında kendilerine tabanca ve tüfekle ateş edildiğini ileri süren L.Ü, yine sokak arasından da ellerinde tüfek bulunan kişilerin kaçıştığını gördüğünü iddia etti.

Aras’ın bulunduğu noktayla aralarında  30 metreden fazla mesafe olduğunu kaydeden L.Ü de F.S gibi bulundukları yerden ölüm olayının olduğu noktayı göremediklerini iddia etti. F.S. ve L.Ü ile aynı ekipte yer aldığını söyleyen polis M.A ise, olay sırasında kalkan tuttuğunu söyledi. Aras’ın bulunduğu noktaya en yakın ekibin kendi ekipleri olduğunu söyleyen M.A da, ekipte tek biber gazı silahı kullananın F.S olduğunu, Aras’ın F.S’nin silahından çıkan gaz fişeğiyle vurulmadığını savundu. Yine M.A da kendilerine tabanca ve tüfekle ateş edildiğini söyleyerek, “Ben bizzat duvarın kenarından bize ateş edildiğini gördüm” dedi.
Her üç polis de ifadesinde Aras cinayetiyle ilgilerinin olmadığını savundu.

‘GÖRGÜ TANIKLARINA TEŞHİS YAPTIRILSIN’

Savcının alelacele polislerin ifadesini almaya başladığına dikkat çeken Bek, 14 yaşındaki S.A’nın sadece gizli tanık ifadesine dayanarak Aras’ı av tüfeğiyle öldürmekten tutuklanmasının ardından, her üç polisin ifadesinde eylemde tüfek kullanıldığının yer almasının polisleri aklama niyeti taşıdığını  vurguladı. Ailenin Mecliste yaptığı görüşmeler ve olayın yeniden basına yansımasıyla bir kamuoyu oluştuğunu ifade eden Bek, bu yüzden polislerin bu işi yapmadığını ispata yönelik algı yönetimi oluşturulduğunu belirterek, “Bu şartlar altında gizli tanık beyanına itibar etmiyoruz. 14 yaşında bir çocuğun böyle bir cinayet işlemesinin akla uygun bir yanı yok” dedi. Bek, görgü tanıklarının Aras’ın polis tarafından vurulduğunu söylediğini bu yüzden teşhis için tanıklarla polislerin yüzleştirilmesi gerektiğini de kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

Ceza indirimine yeni bahane: Mağdurun’ psikolojisi düzeldi!

SONRAKİ HABER

Lisede Berkin soruşturmasına tepki gösterdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...