30 Temmuz 2011 07:52

Tutuklu sendikacılara destek

SES Adana Şubesi cezaevlerinde tutuklu bulunan KESK üyelerine mektup yolladı. Tutuklamaları protesto eden SES Adana Şubesi, Cemalpaşa Postane Şubesi önünde basına açıklama yaptı.SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, insanca yaşam isteyen kamu emekçilerine olduğu gibi, sorunlara demokratik yollardan çözüm getirmeye ça

Tutuklu sendikacılara destek
Paylaş

SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, insanca yaşam isteyen kamu emekçilerine olduğu gibi, sorunlara demokratik yollardan çözüm getirmeye çalışanlara da pervasızca saldırılar düzenlendiğini ifade etti. Egemenlerin kendi yasalarını dahi zorlayarak, demokratik kanalları tıkadığını aktaran Yüksel, haklarını talep edenlerin üzerine gaz bombalarının atıldığını ve özelleştirme ile işçilerin işten atılarak, sendikasızlaştırıldığını söyledi.

Şovenizmin körüklendiğini belirten Yüksel, buna bağlı olarak linç girişimlerinin arttığını vurguladı. Sendikanın kurulduğundan bu yana sürekli baskılar ile karşı karşıya kaldığının altını çizen Yüksel, onlarca sendika üyesinin sürgünler, soruşturmalar ve işten atmalar ile karşılaştığını söyledi. Bugün itibarı ile KESK’e bağlı sendikaların üye ve yöneticilerinden 16 kamu çalışanının hukuksuz şekilde cezaevlerinde tutulduğunu söyleyen Yüksel, hak ve özgürlük taleplerinin iktidar için “suç” teşkil ettiğini belirtti. Kamu çalışanı olan KESK ve SES üyelerinin işyerlerinin, adreslerinin belli olduğunu aktaran Yüksel, buna rağmen yıllardır süren tutuklulukların yargının keyfi uygulaması olduğunu söyledi. Tutuklu bulunan arkadaşlarının bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları için mücadelelerini alanlarda ve iş yerlerinde sürdüreceklerinin altını çizen Yüksel, tutuklu sendikacılar derhal serbest bırakılmalı diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cihan Kayıket mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri, Ferhat Tepe'nin faillerini sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...