19 Mart 2015 12:30

Newroz ateşiyle üniversiteliler HDP’ye!

Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nden Newroz kutlandı. Newroz ateşi yakıldığı kutlama sonrasında yapılan açıklamada, üniversiteli gençler HDP’ye katılmaya ve 7 Haziran seçimlerinde Türkiye’de barış ortamının sağlanması için HDP’ye oy vermeye çağrıldı.

Halaylarla başlayan Newroz kutlamasında Abdullah Öcalan’ın resmi ve sarı, kırmızı, yeşil renkli balonlarla Newroz ateşinin yakılacağı alan hazırlandı.  Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çeken öğrenciler, halayın ardından tün hayatını yitiren devrim şehitleri için saygı duruşunda bulundu. Newroz ateşinin yakılmasının ardında 2015’in Kürt halkı için önemine dikkat çeken basın açıklaması yapıldı.

AVRUPADAKİ GİBİ…

Cebeci’de HDP’nin Gençlik Koordinasyonu’nun kuruluşunu duyuran kordinasyon üyesi Velat Ak, 2015 yılının Kürt halkı ve gençler açısından çok farklı olacağını söyledi. Üniversitelileri barış için HDP’ye oy vermeye ve katılmaya çağıran Ak,  “Yeni bir yaşam, Avrupa halklarını umut kaynağı olan Podemos, Yunanistan’daki Syriza gibi sosyalist, demokratik yaşam için  Türkiye’de mücadele etmeye ve HDP ye katılmaya çağırıyorum ”dedi. Açıklamanın ardından gençler, Newroz ateşi üzerinde atlayarak her yıl gerçekleşen geleneği sürdürdü.(AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Filmmor ekibi baskını anlattı

SONRAKİ HABER

AKP’den Yavuz Bingöllü ‘alternatif’ Newroz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa