30 Temmuz 2011 07:21

Çanakkale’de mücadele kazandı

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’ndeki taşeron şirkette çalışırken, haksız bir şekilde işten çıkarılan Sosyal-İş Sendikası üyesi Sedat Yaylacı’nın işe geri dönmesi için yürütülen mücadele başarıyla sonuçlandı. Sosyal-İş Sendikası yöneticileri ile Üniversite yetkilileri arasında

Çanakkale’de mücadele kazandı
Paylaş

GÖRÜŞMEDEN ÇÖZÜM ÇIKTI

Sosyal-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Hüseyin Kaşif, konuyla ilgili bir açıklama yaparak “Sendikamız yöneticileri ile üniversite yetkilileri arasında iki gündür yürütülen görüşmeler, anlaşma ile sonuçlanmıştır. Sedat Yaylacı, vasfına uygun olarak bir göreve yerleştirilerek çalışmaya devam edecek ve önümüzdeki hafta yeniden işbaşı yapacaktır. Bu sürecin çözümle sonuçlanması için olumlu yaklaşım gösteren Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi yöneticilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

‘MUTLULUK İÇİNDEYİZ’

Kaşif, Sedat Yaylacı’nın işe geri alınması için iki haftadır Çanakkale’de bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini, basın toplantısı, eylem ve bir haftalık imza kampanyası gerçekleştirdiklerini anımsatarak, “Bugün yürüttüğümüz bu haklı mücadelenin başarı ile sonuçlanmasının mutluluğu içindeyiz. Evvela, sendikamız üyesi Sedat Yaylacı’yı bu zorlu süreçteki onurlu duruşu, sabrı ve sendikal disiplini nedeniyle kutlamak isteriz. Sedat Yaylacı başta olmak üzere hem rektörlük hem taşeron şirkette görev yapan sendikamız üyesi tüm işçi arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz” dedi.

‘BAŞARI HEPİMİZİNDİR’

Kaşif, “Bu başarı hepimizindir. Bu süreçte Çanakkale kamuoyu bizi bir an olsun dahi yalnız bırakmamıştır. Bize desteklerini sunan tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz” diyerek, destek veren herkese teşekkür etti. Kaşif, “Sosyal-İş Sendikası, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da üyelerinin işini, ekmeğini, haklarını savunmak ve geliştirmek için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Temennimiz odur ki, bugünden sonra da Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nin ister işçi, ister memur, ister akademik personel olsun, tüm üniversite çalışanlarının iş güvencesi, hiçbir müdahale olmaksızın korunacaktır” dedi.

‘HEDEF KADROYA GEÇİRMEK’

Sosyal-İş Sendikası’nın asıl olarak sorunun kaynağı olan taşeronlaştırmaya karşı mücadele ettiğini vurgulayan Kaşif, “Sendikamız Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’ndeki taşeron uygulamasının hukuka aykırı olduğu ve İş Yasası’nın 2. Maddesi uyarınca taşeronda çalışan tüm işçilerin aslında işe ilk girdiği tarihten bu yana asıl ve gerçek işveren olan Üniversite Rektörlüğünün işçisi olduğunun tespit edilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştur. Asıl hedefimiz, gerekli tespitin yapılarak, taşeronda çalışan tüm işçi arkadaşlarımızın Üniversite Rektörlüğü’nün işçisi olduğunun tescil edilmesi ve kadroya alınmasıdır” dedi. Kaşif, hem Çanakkale hem Türkiye’de taşeronlaştırmaya son verilene kadar ısrarla mücadele edeceklerini vurgulayarak, açıklamasına son verdi. (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen’den Kuran kursu tepkisi

SONRAKİ HABER

Mahalle muhtarı kurşun yağdırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...