30 Temmuz 2011 07:15

Eğitim Sen’den Kuran kursu tepkisi

EĞİTİM Sen, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Kuran kurslarındaki 12 yaş sınırını “insan haklarına aykırı” olarak değerlendirmesini eleştirerek, bu sınırın çocuğun gelişimi açısından düşünüldüğünde yerinde bir uygulama olduğunu bildirdi. Eğitim Sen, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne taraf dev

Eğitim Sen’den Kuran kursu tepkisi
Paylaş

EĞİTİM Sen, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Kuran kurslarındaki 12 yaş sınırını “insan haklarına aykırı” olarak değerlendirmesini eleştirerek, bu sınırın çocuğun gelişimi açısından düşünüldüğünde yerinde bir uygulama olduğunu bildirdi. Eğitim Sen, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne taraf devletlerin din özgürlüklerine saygılı olmanın yanında çocuklara bir din öğretisinin dayatılmasını engelleme görevi de olduğunu hatırlattı.

28 Şubat sürecinde getirilen Kuran kurslarında 12 yaş sınırı uygulamasının, insan haklarına aykırı olduğunu ve bu düzenlemeyi gözden geçireceklerini söyleyen Başbakan Yardımcı Bekir Bozdağ’a Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu’ndan eleştiri geldi. Yapılan açıklamada, çocuğun kendi benliğini kazanmaya çalışırken ailenin ve devletin dayattığı değerlere karşı eleştirel yaklaşabilmesinin ilk adımının okullardaki eğitimle atıldığı ve 12 yaş sınırının yerinde bir uygulama olduğu  belirtildi.

‘ÇOCUĞA DİN ÖĞRETİSİ DAYATILAMAZ’

Açıklamada, Bekir Bozdağ’a Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin “Taraf devletler çocuğun düşünce, vicdan ve din özgürlükleri hakkına saygı gösterirler” maddesi hatırlatılarak, devletin, din özgürlüklerine saygılı olmanın yanında çocuklara bir din öğretisinin dayatılmasını engelleme görevi de olduğu vurgulandı. Açıklamada ayrıca, “En temel insan haklarından olan nitelikli eğitim hakkından yararlanamayan çocukların terk edildikleri hayatı gündemine dahi almayan ve kamusal, parasız, nitelikleri eğitim talebimizi yargılamaya çalışanların demokrasi ve insan haklarından bahsediyor olmalarını manidar bulduğumuz bilinmelidir” dendi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BTS’li kadınlardan örnek tutum

SONRAKİ HABER

Çanakkale’de mücadele kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...