30 Temmuz 2011 07:13

BTS’li kadınlardan örnek tutum

Adana İncirlik Tren İstasyonunda karısına şiddet uyguladığı için evine 250 metre yaklaşamayan TCDD çalışanı Murat Akpınar’ın görev yeri geçici olarak değiştirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Kadın Sekreterliği, kadına şiddet uygulayanın kimliğine bakmaksızın her türlü ön

BTS’li kadınlardan örnek tutum
Paylaş

Adana İncirlik Tren İstasyonunda karısına şiddet uyguladığı için evine 250 metre yaklaşamayan TCDD çalışanı Murat Akpınar’ın görev yeri geçici olarak değiştirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Kadın Sekreterliği, kadına şiddet uygulayanın kimliğine bakmaksızın her türlü önlemin alınması gerektiğini belirtti.

Eşine şiddet uyguladığı için evinin 250 metre yakınına yaklaşması yasaklanan TCDD çalışanı Murat Akpınar, işyeri evinin 25 metre uzağında olduğu için iş yerine de gidemiyordu. Bu olay kimi gazetelerde şiddet uygulayan erkeğin “mağduriyeti” şeklinde yansıtıldı. Demiryollarında örgütlü BTS konuya ilişkin örnek bir açıklama yaptı. BTS Kadın Sekreteri Alev Emre, kadına karşı şiddete taviz vermeyecekleri açıklamasını yaptı. Emre’nin yaptığı yazılı açıklamada, “Kadına yönelik ayrımcılığa ve şiddete karşı yıllardan beri mücadele eden sendikamız kadına şiddet uygulayanın kimliğine bakmaksızın şiddet olayını kınar” dedi. Emre, kadının korunması için her türlü idari ve adli önlemin alınması gerektiğe de dikkat çekti. Adana İncirlik Tren İstasyonu Tren Teşkil Memuru olarak görev tapan Murat Akpınar ise yaşananlardan sonra Genel Müdürlük tarafından geçici olarak Başpınar Gar şefliğine gönderildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oslo’daki katliam Stockholm’de protesto edildi

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen’den Kuran kursu tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...