18 Mart 2015 18:08

Ali İsmail Korkmaz'ın doğum gününde adının yaşatıldığı vakıf açıldı

Eskişehir'de Gezi direnişi sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'da isminin verildiği vakıf doğum gününde açıldı.

Paylaş

Eskişehir'de Gezi direnişi sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'da isminin verildiği vakıf doğum gününde açıldı. 

Merkez Antakya İlçesi'nde Ali İsmail Korkmaz Vakfı'nın (ALİKEV) açılışına çok sayıda vatandaş katıldı. Ali İsmail Korkmaz'ın 21'inci doğum günü'nde açılan vakıfta, Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü gün üzerinde bulunan kıyafetlerinin de aralarında bulunduğu kişisel eşyalar da sergilenirken adına bir kütüphane oluşturuldu. 

Katillerin oğlunun yaşamasına izin vermediğini söyleyen anne Emel Korkmaz, "Yaşasaydı 21 yaşına girecekti. Olmayan bir çocuğun doğum günü olur mu. Evet bu vakıfla birlikte olacak inşallah. Ben buraya geldiğimde Ali'yi görüyorum. Evde durmak bile istemiyorum, her boş vaktimde buraya gelmek istiyorum. Çünkü burada Ali gibi düşünen, onu sahiplenen gençler var" dedi. 

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz ise vakfın ana fikrinin Ali İsmail'in öğrencilik yıllarında arkadaşlarını toplayarak kurduğu bir yapıyla sürekli ihtiyaç sahiplerine yardım etmesinden geldiğini belirterek, "Ali İsmail'in ardından adına parklar, sokaklar, köprüler yapıldı. Ama en iyi temsil edecek fikir onun atılımlarının yaşayacağı bir vakıftı. Bizde onu yaşatmak için, düşlerindeki özgür dünyayı, yarım kalan dünyayı tamamlamak için vakıf fikrinde birleştik. Toplum yararına faaliyetler yapan üretken gençleri yanımızda görmek istedik. Vakfın çıkış amacı buydu. 6 bin kitaplık bir kütüphanemiz var zamanla projelerimiz de artacak" dedi. 

Ali İsmail Korkmaz'ın davasını Yargıtay'a götürdüklerine değinen ağabey Korkmaz şunları söyledi: "Şu an temyiz aşamasında. Savcı da temyiz etti. Yargıtay'ın da kararı bozacağını düşünüyoruz. Bağımsız baskı görmeyen bir Yargıtay kararı bozacaktır diye inanıyorum." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu İzmir'de ön seçimde partili adaylarla yarışacak

SONRAKİ HABER

Kadın kotası kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa