18 Mart 2015 17:53

Ali İsmail Korkmaz'ın portresini okul duvarına çizdiler

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kamüpüsü'ne Ali İsmail Korkmaz'ın portresi yapıldı, heykelinin yanında dilek feneri uçuruldu

Paylaş

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kamüpüsü'ne Ali İsmail Korkmaz'ın portresi yapıldı, heykelinin yanında dilek feneri uçuruldu

Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında saldırıya uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın doğum günü nedeniyle üniversitedeki arkadaşları kampüste duvara portresini yaptı. Fikir Külüpleri Federasyonu üyeleri de Ali'nin heykeli yanında dilek feneri uçurdu. 

Anadolu Üniversitesi'nde Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, akşam saatlerinde Yunus Emre Kamüpüsü'ndeki bir alışveriş merkezinin duvarına Ali İsmail Korkmaz'ın portresini yaptı. Öğrenciler adına konuşan Diren Yılmaz, Ali İsmail Korkmaz'ın doğum gününde onun portresini yaptıklarını söyledi. Diren Yılmaz şöyle dedi: "Biz Ali İsmail'in sıra arkadaşları olarak Ali İsmail'i yaşatacağımıza söz verdik. Biz defalarca buraya Ali'nin resmini çizdik, fakat AKP'li rektör bizim tüm ısrarlarımıza rağmen Ali'nin resmini bu duvardan sildi. Biz Ali'yi yaşatacağımıza söz vermiştik, onların tüm ısrarlarına rağmen biz de ısrarcı davranıyoruz. Ali'yi yaşatıyoruz, bugün de doğum günü. Bu yüzden burada Ali'nin resmini çizmeye karar verdik. Ali bu üniversitenin öğrencisiydi. Ali bu üniversitede yaşayacak. AKP'nin tüm gerici politikalarına karşı bu üniversite Ali'nin üniversitesi olacak." 

İsmet İnönü Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi yanındaki Ali İsmail Korkmaz heykelinin yanında toplanan Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyeleri de Ali'nin doğum günü nedeniyle yanlarında getirdikleri dilek fenerlerini uçurdu. Ali İsmail Korkmaz heykelini kendilerinin yaptırdıklarını ve 30 Kasım 2013 tarihinde bu yere diktiklerini belirten FKF üyeleri dilek fenerlerini uçurup, 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' ve 'Ali'nin katili AKP'nin polisi' sloganı attıktan sonra dağıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Newroz ateşi her yeri sardı

SONRAKİ HABER

Tamir ettiği vincin altında kalarak öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa