18 Mart 2015 16:14

Merkez Bankası: İyileşme belirtisi yok

Merkez Bankasından, “Öncü göstergeler iktisadi faaliyette toparlanmaya işaret etmiyor” şeklinde flaş bir açıklama geldi

Paylaş

Merkez Bankasından, “Öncü göstergeler iktisadi faaliyette toparlanmaya işaret etmiyor” şeklinde flaş bir açıklama geldi. 

Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ardından kısa vadeli faiz oranlarını sabit tuttuğunu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’dan dün Ankara’da bankacılara gerçekleştirilen “İktisadi görünüm ve para politikası” başlıklı sunumda dikkat çekici sözler geldi: “Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacaktır. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki temkinli duruş sürdürülecektir. Öncü göstergeler ilk çeyrekte iktisadi faaliyette toparlanmaya işaret etmemektedir. Gıda fiyatlarındaki yüksek seyir ve oynaklık TÜFE enflasyonunu olumsuz etkilemektedir. Yakın dönemde enflasyon beklentilerinde sınırlı bir artış gözlendi.”

KONUT KREDİSİNDE YÜKSEK RİSK

Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun Bankaların Sermaye Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik değişikliği dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Bankaların kullandırdıkları konut kredileri de, risk değerlendirmelerinde “yüzde 150” ve “yüzde 200” ağırlıklı kategorideki alacaklar arasına alındı.(İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ertelenemez Yaşam Sorunu

SONRAKİ HABER

Tutsağım...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...