18 Mart 2015 09:04

İzleme heyeti 'külliyen' doğruymuş!

İmralı heyetinden Pervin Buldan'ın, izleme kurulunun oluşturulduğu yönündeki açıklamalarını yalanlayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, önceki açıklamalarının aksine bugün yaptığı açıklamada, izleme heyetinin oluşturulduğunu söyleyerek, kendisini yalanladı.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile geçtiğimiz günlerde Meclis'te bir görüşme gerçekleştiren İmralı heyetinden HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, izleme heyetinin oluşturulduğunu belirterek, "Heyet, bölge başkanları ve akil insanlardan oluşacak. Heyet, bir sonraki İmralı görüşmesine de katılacak" demişti. İzleme Heyeti'nde yer alacak 16 kişiden 7'sinin Akil İnsanlar Heyeti'nin bölge başkanlarından oluşacağı ifade edilirken, 9 kişinin kimler olacağı belirsiz kalmıştı.

Buldan'ın sözlerinin ardından Twitter hesabından açıklama yapan Akdoğan ise izleme heyeti ile ilgili söylenenlerin "külliyen yalan" olduğunu savunmuştu. Akdoğan, "Bazı basın organlarında 16 kişilik izleme heyeti kurulduğu belirtilerek isim listesi yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır" ifadelerini kullanmıştı.

Akdoğan bugün önceki açıklamasının aksine izleme heyetinin kurulduğu yönündeki iddiaları doğrular nitelikte bir açıklama yaptı. İzleme heyetinin kurulduğu yönündeki iddiaların "külliyen yalan" olduğunu söyleyen Akdoğan, yaptığı açıklamada "Bu konu üzerinde durduğumuz, çalıştığımız konulardan biridir. Sayısı 5-6'yı geçmemek üzere bir çalışma yapılmaktadır. Birtakım isimler de belirlenmiştir. Ama bu önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımızın nihai kararını vereceği bir konu" dedi.

Öte yandan Akdoğan'ın, "Nihai kararı Başbakanımız verecek" şeklindeki açıklaması ise heyet ile hükümet arasında yeni bir tartışma yaratabilir nitelikte. Çünkü İzleme Kurulunun iki tarafın ortak mutabakatıyla oluşması gerekiyor ve bu konuya ilişkin de şimdiye kadar taraflar arasında bazı görüşmeler gerçekleştirildi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan yine 'Beni başkan yapın' dedi

SONRAKİ HABER

Adana'da 2 gazeteciye Erdoğan'a hakaret suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...