İnönü Üniversitesi'nde katliam protestosuna polis saldırısı
Malatya İnönü Üniversitesi'nde Halepçe katliamını yürüyüşle protesto etmek isteyen öğrencilere, polis biber gazı ve copla saldırdı.

Malatya İnönü Üniversitesi'nde Halepçe katliamını yürüyüşle protesto etmek isteyen öğrencilere, polis biber gazı ve copla saldırdı.
Malatya İnönü Üniversitesi öğrencileri, Halepçe katliamını yürüyüşle protesto etmek için üniversite kütüphanesi önünde bir araya geldi. Öğrenciler, "Halepçe'yi unutma unutturma" yazılı pankart açan öğrenciler, Çardak Kafe'ye doğru yürüyüşe geçti.
Özel güvenlik birimleri kurdukları barikat ile öğrencileri engellerken, çevik kuvvet polisi biber gazı ve coplarla saldırdı. Polisin saldırısı sırasında bazı öğrenciler cop darbeleri ile yaralanırken, bazı öğrenciler de yoğun gazdan dolayı fenalık geçirdi.
Saldırı sırasında kütüphane tamamen boşaltılırken saldırıya maruz kalan öğrenciler, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi'ne geçti. Burada saldırıya tepki gösteren öğrenciler, bir süre attıkları sloganların ardından eylemlerine son verdi. (DİHA)
Evrensel'i Takip Et