30 Temmuz 2011 08:19

Toplusözleşme için birleşiyorlar

15 Ağustosa sayılı günler kala memur sendikaları da hareketlendi. Çalışma Bakanının 15 Ağustosta toplu görüşme çağrısı üzerine Memur-Sen ile Kamu-Sen önceki gün akşam saatlerinde bir araya geldi.Toplu görüşme masasına kesinlikle oturmayacaklarını söyleyen konfederasyon başkanları, toplusözleşme için

Toplusözleşme için birleşiyorlar
Paylaş

Toplu görüşme masasına kesinlikle oturmayacaklarını söyleyen konfederasyon başkanları, toplusözleşme için gerekirse sürecin geç başlatılmasını istedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu görüşme sürecinin sona erdiğini, artık toplu görüşmenin adını bile anmak istemediklerini söyledi.

Gündoğdu ve beraberindeki heyet, Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Başkan İsmail Koncuk ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Gündoğdu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, toplu görüşme sürecinin sona erdiğini, artık toplu görüşmenin adını bile anmak istemediklerini vurguladı. Gündoğdu, ikincil mevzuat konusunda yüzde 80 oranında bir uzlaşmaya vardıklarını, TBMM açılıncaya kadar bunu yüzde 100’e çıkarabileceklerini söyledi.

Gerekli yasal düzenlemenin ekim ayı ortalarına kadar bile çıkarılabileceğini belirten Gündoğdu, “Sayın Koncuk ile benzer bir yaklaşımı paylaşıyoruz, toplusözleşmeyi olmazsa olmaz görüyoruz. Bu ümitlerimizi artırmıştır” diye konuştu.

ACELEMİZ YOK

Koncuk da, önümüzdeki günlerin kamu çalışanları açısından sıcak geçeceğini ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yaptığı açıklamalar doğrultusunda 15 Ağustosta toplu pazarlık masasına oturulabileceğini dile getiren Koncuk, “Toplusözleşme hakkını 2011’de kullanmak istiyoruz” dedi.

Koncuk, Üçlü Danışma Kurulunun 4 Ağustosta toplanacağını anımsatarak, tüm konfederasyonların benzer bir yaklaşıma ve fikir birliğine sahip olduğunu vurguladı. Geçmişte kamu çalışanlarına büyümeden pay verilmemesi, Uzlaştırma Kurulu kararlarına uyulmaması gibi nedenlerle kamu çalışanlarının kayıpları bulunduğunu belirten Koncuk, bunların toplusözleşme imzalanarak çözülmesini beklediklerini kaydetti. İkincil mevzuatta yüzde 100 mutabakat sağlamanın mümkün olduğunu vurgulayan Koncuk, Bakan Çelik’in taleplerine uzak kalmayacağını düşündüğünü ifade etti. Koncuk, “Bizim acelemiz yok. İlla bunu 15 Ağustosta yapacağız diye bir şey yok. Hiçbir problem olmadan kamu çalışanlarını memnun eden bir toplusözleşme hakkına bu dönem kavuşulabilir” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Söğütlülüler topraklarına sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

Hastalığı piknikte mi kaptık?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...