17 Mart 2015 13:04

İbrahim Aras’ın ailesi Mecliste ‘adalet’ aradı

Adana Seyhan’da düzenlenen gösteriye saldıran çevik kuvvet polislerinin 20-30 metrelik mesafeden açtığı ateş sonucu 15 Haziran 2014’de başından vurularak katledilen 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın anne ve babası Mecliste “adalet” aradı.

Paylaş

Sultan ÖZER
Ankara

Adana Seyhan’da düzenlenen gösteriye saldıran çevik kuvvet polislerinin 20-30 metrelik mesafeden açtığı ateş sonucu 15 Haziran 2014’de başından vurularak katledilen 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın anne ve babası Mecliste “adalet” aradı.

Geçen yıl Lice’de kalekol ve karakol yapımı protestoları sırasında öldürülen Abdulbaki Akdemir ve Ramazan Baran’ın öldürülmelerini protesto için 15 Haziran’da Adana Seyhan’da düzenlenen protesto eylemine de çevik kuvvet polisleri sert müdahale etmiş ve 15 yaşındaki İbrahim Aras, başından vurularak öldürülmüştü. Aradan geçen onca zamana rağmen hâlâ oğullarının katillerinin bulunup yargı önüne çıkarılmadığını belirten anne Servet Aras ve baba Baki Aras, avukatları Tugay Bek ile birlikte Ankara’ya, Meclise geldiler.

DEMİRTAŞ ve HAMZAÇEBİ İLE GÖRÜŞTÜLER

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in konuğu olarak gelen aile, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşerek destek istedi. Daha sonra HDP grubuna geçen aile, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ile de görüştü. Meclis Dilekçe Komisyonuna dilekçe de veren aile, “Faillerin bulunup, yargı önüne çıkarılması için Meclisin konuyu ayrıntılı araştırmasını” istediler. Dilekçede, İbrahim Aras’ın nasıl öldürüldüğü tanık ifadeleri ile anlatılarak, “Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından olayın hemen ardından, hiçbir araştırma yapılmaksızın  ‘İbrahim Aras’ın elindeki patlayıcının patlaması neticesinde yaşamını yitirdiği’ şeklinde bir açıklama yapıldığı” belirtildi. Dilekçede, emniyetin bu tavrının dahi İbrahim Aras’ın faillerinin bulunmasından ziyade, polislerin aklanması yönünde bir yaklaşım içinde olunduğunu gösterdiğinin altı çizildi. Dilekçede bir görgü tanığının, “Çocuk kanlar içerisinde kafası parçalanmış bir şekilde yatıyordu. Aşırı derecede gaz bombası ve ses bombası kullanıldığı için aşağı inemedim. 155’i aradım cevap alamadım. İbrahim Aras’ın cenazesi tam üç buçuk saat yerde kaldı” anlatımına yer verildi. 

‘BAŞKA ÖLÜMLER OLMAMASI İÇİN’

Adli Tıp raporundan, alıntıların da yapıldığı dilekçede , “kimyasal ajanların” kontrolsüz kullanımından dolayı öldürülen Berkin Elvan; Mazlum Akay da örnek gösterildi. 

Dilekçede, TBMM’nin güvenlik güçlerinin orantısız  güç kullanması neticesinde  bir çocuğun yaşamını yitirmesine neden olan bir ailenin dünyasını karartan bu vahim insan hakkı ihlalini kapsamlı bir şekilde araştırması ve faillerin ortaya çıkartılması gerektiğinin altı çizildi. 

ÖNCEKİ HABER

İSTKA’da grevin adı yetti

SONRAKİ HABER

İsrail’de Netanyahu bir kez daha kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...