17 Mart 2015 14:42

İSTKA’da grevin adı yetti

İstanbul Kalkınma Ajansında (İSTKA), Koop-İş Sendikası üyesi 45 çalışanın eşit işe eşit ücret talebiyle dün başlattığı başlattığı grev anlaşmayla sonuçlandı.

Paylaş

İstanbul Kalkınma Ajansında (İSTKA), Koop-İş Sendikası üyesi 45 çalışanın eşit işe eşit ücret talebiyle dün başlattığı başlattığı grev anlaşmayla sonuçlandı.

Kalkınma Bakanlığına bağlı 26 kalkınma ajansından birisi olan İSTKA’da özellikle 2012’den sonra aynı işi yapanlar arasında ciddi ücret farklılıkları yaşandığını bildiren çalışanlar, fazla mesailerin ödenmemesi, sendika üyelerine mobbing uygulanması gibi sorunlara da dikkat çektiler. Sözleşme masasında çalışanların taleplerinin bir türlü kabul edilmemesi üzerine İSTKA’ya proje alımlarının başladığı dün greve çıkan çalışanlar, Kamu İşverenler Sendikasını masaya oturmaya mecbur bıraktı. Ankara’da bugün Koop-İş Genel Merkez yöneticileri ve Kamu İşverenleri Sendikası yöneticileri arasında yapılan görüşmede anlaşmaya varıldı. Varılan anlaşmaya göre, çalışanların ücretlerine devlet mumurlarına yapılan ücret zammının yapılmasına karar verildi. Daha önce ikramiye, yol, yemek, eğitim yardımları almayan çalışanlara, 52+15 gün ikramiye ödenmemine karar verilirken, 170 lira yolücreti, yemek, eğitim ve bayram yardımı yapılması kararı alındı. Anlaşmaya göre çalışanlar arasındaki ücret farkının 1 nisanda yapılacak yönetim kurulunda görüşülmesine karar verildi.

Sözleşmeyi gazetemize değerlendiren  Koop-İş İstanbul Şube Başkanı Aziz Hacısalihoğlu, tüm istediklerini elde edemeseler de ilk kez örgütlenen ve ilk sözleşmelerinde greve çıkma kararı olan İSTKA çalışanlarının önemli kazanımlar elde ettiğini ifade etti. Yapılacak ücret artışlarının ve diğer zamların net ücret üzerinden yapılmasını da sağladıklarını söyleyen Hacısalihoğlu, bunun önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Çelik döneminde en az 6732 işçi can verdi

SONRAKİ HABER

İbrahim Aras’ın ailesi Mecliste ‘adalet’ aradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...