29 Temmuz 2011 13:54

Diyarbakır'da polis bir kişiyi öldürdü

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde polisin bir yurttaşı ateş ederek öldürdüğü belirtildi.Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Cemal Yılmaz Mahallesi'nde, polisler, Mehmet Şirin Çiftçi (20) adlı yurttaşı kapısının önünde ateş ederek öldürdü.Alınan bilgilere göre, olay şöy

Diyarbakır'da polis bir kişiyi öldürdü
Paylaş

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Cemal Yılmaz Mahallesi'nde, polisler, Mehmet Şirin Çiftçi (20) adlı yurttaşı kapısının önünde ateş ederek öldürdü.

Alınan bilgilere göre, olay şöyle gelişti: Mahallede devriye gezen polisler ile mahalle sakinleri arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda polisler 20 yaşındaki Çiftçi'yi ateş ederek öldürdü. Mahalle sakinlerinin tepki göstermesi üzerine ise polis gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahalede ismi öğrenilemeyen bir kişi daha yaralandı. Yaralanan yurttaş Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi gönderilirken, savcıda olay yerine gelerek inceleme yaptı. İncelemenin ardından öldürülen Çiftçi'nin cenazesi de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayın duyulması üzerine, İHD yöneticileri de mahalleye geldi.  (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Savaş ve düşmanlaştırma politikalarına göz yumamayız’

SONRAKİ HABER

Söğütlülüler topraklarına sahip çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...