29 Temmuz 2011 11:58

BM: Filistin bağımsız bir devlet olabilir

BM Ortadoğu Özel Koordinatörü Robert Serry Filistin’in geçen yıla göre büyük ilerlemeler kaydettiğini ve şimdi bağımsız bir devlet olabileceğini açıkladı. Filistin’in Eylül ayında resmen bir devlet olarak tanınmak üzere BM’ye müracaatı siyasi çevrelerde tartışılırken, BM özel temsilcisi Fil

BM: Filistin bağımsız bir devlet olabilir
Paylaş

BM Ortadoğu Özel Koordinatörü Robert Serry Filistin’in geçen yıla göre büyük ilerlemeler kaydettiğini ve şimdi bağımsız bir devlet olabileceğini açıkladı. Filistin’in Eylül ayında resmen bir devlet olarak tanınmak üzere BM’ye müracaatı siyasi çevrelerde tartışılırken, BM özel temsilcisi Filistin’in bağımsız bir devlet olma aşamasına geldiğini açıkladı. BM Güvenlik Konseyi’de konuşan söz konusu BM yetkilisi, Filistinlilerin sorumluluk üstlenebilecek düzeye geldiklerini ve yakın gelecekte bir devlet kurabileceklerini vurguladı.

FİLİSTİN GELECEĞİNİ ARIYOR

Filistin, Eylül ayında barış anlaşmasına varılmadığı takdirde, BM Güvenlik Konseyi’nden destek aramak ve BM’ye katılmak için çaba göstereceğini açıklamıştı.

BM Tüzüğü gereği, Filistin’in BM üyeliği, ancak Güvenlik Konseyi’nde onaylandıktan sonra Genel Kurulu’da görüşülüp oylanabilir. Genel Kurul üyelerinin üçte biri kabul oyu verdikten sonra, Filistin BM’ye katılabilir. Fakat ABD, Güvenlik Konseyi’nde yapılacak böyle bir oylamada veto hakkını kullanacağını önceden duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail’e özür dilemek zor geliyor

SONRAKİ HABER

Munzur Festivali sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...